avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua noi suntem trei frati. unul din frati a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua noi suntem trei frati. unul din frati a primit de la ...

buna ziua
noi suntem trei frati. unul din frati a primit de la parinti 5000 metri patrati un teren care acum are val de 50 euro metru patrati cu act de vanzare cumparare fara sa dea nici un ban. Acum dupa ce parintii au decedat el are pretentia ca restul de patrimoniu sa fie impartit in parti egale la toti cei 3 frati netinand cont ca noi am fost defavorizati. Ce sanse am avea noi in instanta ca din masa sucesorala ce a mai ramas lui sa i se scada ce a primit.
Cel mai recent răspuns: elcorusumaria1@gmail.com , utilizator 10:58, 16 Noiembrie 2021
Aveti toate sansele dar numai daca reusiti sa demonstrati ca nu a platit nici un ban si ca de fapt vanzarea a fost o donatie deghizata. Altfel, nu aveti nici un fel de sansa.
Vanzarea s-a facut pur si simplu sau cu rezerva uzufructului viager ori cu sarcina intretinerii in favoarea parintilor?
nu a avut clauza de intrtinere. Ani de zile nici nu au mai trecut pe la parint. noi ceilalti doi frati am avut grija de parinti pana au decedat. El a venit acum la dezbatere succesiune

Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere viagera pusa2mimi pusa2mimi Buna seara.Ma intereseaza daca se poate cere anularea unui contract de vanzare cumparare cu intretinere viagera si drept de uzufruct, facut in favoarea unui ... (vezi toată discuția)
Contract vânzare-cumpărare Ana Murărescu Ana Murărescu Bună ziua! Părinții mei doresc să treacă casa pe mine și soțul meu. Cum ar fii mai bine să treacă ca să nu se mai schimbe și ca să stăm și noi ... (vezi toată discuția)
Vanzare cu titlu oneros a uzufructului GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, parintii mi-au facut acum un an act de vz-cu cu uzufruct pe casa care o detin. Acum vor sa-mi vanda si uzufructul in ideea ca fratilor mei le vor ... (vezi toată discuția)