avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara. Am vrut sa imi platesc intretinerea dar nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara. Am vrut sa imi platesc intretinerea dar nu a vrut ...

Buna seara. Am vrut sa imi platesc intretinerea dar nu a vrut sa imi primeasca bani decat dupa ce platesc restantele la fondul de rulment si fondul de reparatii. Ca sa platesc in mod cronologic. Au voie sa nu imi primeasca bani de intretinere.
Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2021
CHIRIAC M., utilizator
Cel mai recent răspuns: caplimpede778899 , utilizator 11:03, 20 Noiembrie 2021
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin banca nu se poate sa platiti?
Nu. Nu au voie sa nu va primeasca banii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va pot primi banii, dar datoria se incaseaza cronologic. Dvs sunteti de acord sa ii dati banii si sa va scrie pe chitanta cea mai veche datorie? Chiar daca este la fondul de reparatii?
Si in banca daca se plateste, nu se va incasa ce vreti dvs...se iau la rand.
acest răspuns util
Legal,asociatia d eproprietari pentru a nu se inregistra cu debite are obligatia sa perceapa orice suma in contul cotelor lunare de intretinere
Pretantia asociatieid e proprietari reprezinta o forma de obligare a dv sa achitati toate sumele calculate inclusiv fondurile asociatiei de proprietari
Mai mult,daca dv va inregistrati cu sume neachitate in termenul legal,riscati aplicarea legii,respectiv acumularea de
penalitati
si la noi este la fel. dar nu are acte doveditoare ca a platit, doar trebuie sa platiti 400 lei ca s-a platit din fondul de rulment nu stiu ce, dar acte nu sunt doar ,,cuvantul administratorului ca s-a platit;
acest răspuns util
La neplata în termen a fondului de reparații se percep penalități oare? La noi la asociație pe lista de plată apare în loc de fond de reparații „ fond de scară” și suma este inclusă la total la taxe lunare de întreținere. Nici administratorul nici președintele nu mi-au putut indica UNDE în legislație este pomenit „ fond de scară” .

Majoritatea vecinilor plătesc suma fără a solicita chitanță separată. Eu insist să mi se dea chitanță separată, pe care să fie scris „ fond de reparații” . De fiecare dată administratorul, care de fapt e casier, că altceva decât încasarea taxelor de întreținere nu face ( Spune senină „ Nu mă pricep. ” când e vorba de altceva. ) , se înfurie pe mine și mă ceartă, lucru foarte neplăcut. Nu insist în așa ceva pentru că-mi face plăcere, ci pentru că acum 3 ani a dispărut din contul asociației fondul de reparații, circa 120.000 de lei, pentru care nu aveam chitanță separată. E o asociație cu 500 de apartamente, ceva contra firii și a legii actuale ...

Deci:
- se penalizează neplata în termenul indicat în lista de plată totală a fondului de reparații?
- unde în legislație apare „ fond de scară” ?
Mulțumiri pentru răspunsuri.

Alte discuții în legătură

Fond reparatii Daniela Mihaela 9 Daniela Mihaela 9 Daca pt fond reparatii se taie chitanta separata, atunci acesta nu se mai poate include pe lista de plata, in coloana separata, inainte de total, ca pana acum. ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii cristina1967 cristina1967 Buna ziua, Asociatia noastra de proprietari detine o suma de bani reprezentand chiria de la o antena cosmote, de curand s-a cumparat o alta usa la intrarea ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii la bloc Volentir Mircea Volentir Mircea Cand in listele de plata lunare sunt prevazute sume si pentru fondul de reparatii, in chitantele ce se elibereaza proprietarilor trebuie sa se specifice in ... (vezi toată discuția)