avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond reparatii

Daca pt fond reparatii se taie chitanta separata, atunci acesta nu se mai poate include pe lista de plata, in coloana separata, inainte de total, ca pana acum. Atunci unde va fi afisat, dupa total? Ce se intampla in situatia cand proprietarii vor achita doar intretinerea, nu si fondul de reparatii?
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 10:37, 9 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca pentru restul de cheltuieli se taie chitanta inseamna ca aceste nu mai trebuie incluse in lista de plata?
Toate cheltuielile se includ inainte de total, cheltuieli, fonduri, restante, potrivit legii penalizarile se aplica inclusiv la fonduri.
Proprietarii vor plati penalizari in situatia in care vor dori sa achite doar intretinerea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ Daniela, in noua varianta legislativa, tai chitanta separata pentru fond reparatii, indiferent ca aceasta este inainte sau dupa primul total.
In situatia in care asociatia are stabilit ca fondul de reparatii, afisat si neplatit in acelasi timp cu intretinerea, se penalizeaza, sigur ca cel care prefera doar intretinerea va suporta si penalizarea cand va dori sa achite si fondul, daca depaseste termenul.
In cazul in care asociatia nu are stipulat ca penalizeaza fondul de reparatii, atunci nu ai cum sa penalizezi.
Trebuie avut in vedere ca pana la primul total, tot ce este afisat in lista apartine consumurilor efectuate si reparatiilor executate, aferente acelei luni, iar dupa primul total pot trece restantierii, fondurile ( intentia de strangere a acestor fonduri), penalizarile, etc. De aceea trebuie regulamentul si stabilirea unor conditii clare, coerente, pentru buna functionare a blocului.
Ca o exceptie, pana la primul total, se poate trece penalizarea calculata si repartizata pe apartamentele vinovate pentru penalizarea aplicata de furnizor.
VĂ ROG SĂ-MI SPUNEȚI CE ÎNȚELEGEȚI DVS. PRIN REÎNTREGIREA SUMELOR DIN FONDUL DE REPARAȚII ?
Ai noștri șefi de Asociație au acumulat 1 miliard de lei vechi în contul Fondului de Reparații (fiecare apartament plătește 4 sau 6 lei, și nu știu cum s-au putut aduna asemenea sume), dar n-au plătit efectiv și definitiv lucrările de reparații comune, ci au recuperat sumele de la noi pe listele de plată pentru acele reparații, și astfel sumele din acel fond rămânând ne-cheltuite și acumulându-se lunar alți banii, fără a-i cheltui, practic.
Ați mai auzit nebunia asta, mai ales că foarte multe din cele 28 de scări n-au fost recondiționate de acum 30 de ani ?
Chiar că nu mai înțeleg care mai e scopul acelui Fond de Reparații - e un fel de FNI ? Care mai e destinația banilor, dacă nu se plătesc reparațiile ?
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2018
flory_mr, utilizator
Fond reparatii
Poate ca suma de 1 miliard lei vechi include si fond de rulment, nu numai fond de reparatii. Fondul de rulment se foloseste pentru plata facturilor pe luna curenta, fiecare proprietar trebuie sa depuna pt acest fond o suma egala cu cea mai mare intretinere din anul trecut. Fondul de reparatii se foloseste pt repararea proprietatii comune, valoarea maxima a acestuia si transele lunare incluse pe lista de plata se stabilesc de proprietari in adunarea generala, ca si lucrarile pentru care se utilizeaza.

Alte discuții în legătură

Penalitati pt fondul de reparatii respectiv fondul de rulment..??? Anisina Anisina Sa spunem asa....s-a stabilit in cadrul asociatiei de proprietari ca mai mult de jum +1 din locatari au fost de acord cu efectuarea unor lucrari de reamenajare ... (vezi toată discuția)
Penalitati gera905 gera905 Buna seara. Daca taxe locative/luna sunt de exemplu 50 lei si fondul de rulment 40 lei , pe lista de plata ar trebui sa figureze total plata 90 lei ? Sau ar ... (vezi toată discuția)
Penalizari si hotarari ale asociatiei de proprietare dalv dalv Asociatia de proprietari prin administrator si presedinte mi-au impus plata unor penalizari la cotele de intretinere constituite din neplata cotei de ... (vezi toată discuția)