avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... FOND REPARATII
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

FOND REPARATII

Buna ziua,

Asociatia noastra de proprietari detine o suma de bani reprezentand chiria de la o antena cosmote, de curand s-a cumparat o alta usa la intrarea blocului, proprietarilor oprindu-li-se alti bani pe lista de intretinere la rubrica "fond de reparatii". suma aferenta adunandu-se cu celelalte utilitati, deci pe aceesi chitanta de intretinere.
As dori sa stiu daca in aceste conditii este corect cum s-a procedat, tinand cont de faptul ca nu s-a cerut acordul proprietarilor pentru plata unei alte sume de bani.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:13, 4 Octombrie 2011
Banii proveniti din inchirierea antenei reprezinta fonduri speciale iar asociatia va dispune dupa caz utilitatea lor .
Faptul ca s-a luat o alta usa de intrare banii pot sa provina si din inchiriere iar daca nu sant de ajuns atunci se pot pecepe si alti bani care sa acopere pretul usii.
Pentru schimbarea usii trebuie acordul proprietarilor .
Ca sa se folosesca banii prveniti din chiria spatiului antenei trebuia acrodul asociatiei de proprietari, mai precis al adunarii generale. Din moment ce nu s-a intrunit AG, plata respetivei investitii va trebui efectuata din alta parte, respectiv pe cota parte sau din fond de reparatii.
Daca doriti ca plata sa sa faca cu banii din chiria de la antene, faceti o AG si hotarati asta cu majoritate 50+1.
Tocmai, banii proveniti din chirie, aproximativ 500 milioane vechi, tin locul fondului de reparatii, acesti bani sunt cu destinatie speciala numai pentru reparatiile din bloc. Usa de la intrarea in bloc a costat cat o poarta 170.000 mil., nu s-a cerunt nici un acord al proprietarilor ci pur si simplu ne-am trezit ca trebuie sa platim, cand se putea repara o simpla yala. Pentru fondul de reparatii se face chitanta separata iar noi am platit pe aceeasi chitanta. Pentru asa o suma este necesara oricum acordul proprietarilor indiferent de fondul din care este platita reparatia.
Faptul ca s-a cumparat o alta usa la intrarea in bloc si proprietarii au fost pusi la plata repartizanduli-se suma pe lista de plata este firesc, este normal. Dar era legal si daca aceasta usa ar fi fost suportata din fondul de reparatii constituit din sumele incasate din chirie. De ce au pastrat banii din chirii, e dificil, pentru noi sa ghicim. Dar este simplu sa-l intrebati pe presedintele asociatiei. Poate s-a hotarat in adinarea generala ca banii din chirii sa se foloseasca pentru o alta lucrare.

Dar 170 mil pentru o usa de bloc este o suma exagerata. In aceasta vara am solicitat un deviz de la o firma de termopane pentru a inlocui o usa la intrarea intr-o scara. E o intrare mare cam de 3,5 metri pe orizontala si 2,8 metri pe verticala. Cu usa la mijloc si toate celelalte parti fixe. Pretul pe deviz a fost de 3800 lei (38 mil vechi).

Ca nu s-a cerut acum acordul proprietarilor, poate nu este o neregula daca aceasta lucrare a fost prevazuta in planul de reparatii si in bugetul aprobat de adunarea generala.

Pentru banii incasati de asociatie se emite o singura chitanta pentru toate sumele incasate la intretinere, reparatii, penalizari, chirii, fonduri..., cu exceptia fondului de rulment. Numai fondul de rulment se incaseaza pe chitanta separata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antena gsm andradaa andradaa Buna ziua. In cadrul unei asociatii , pe terasa blocului s-a montat o antena GSM, propriatarul platind asociatiei o chirie. Ce acte trebuie sa intocmeasca ... (vezi toată discuția)
Achizitionare usa intrare bloc lia_lia lia_lia Buna ziua! Rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta cu un raspuns la urmatoarea situatie: in ce conditii se poate face achizitia unei usi pentru intrarea ... (vezi toată discuția)
Interfon din fondul de reparatii cyan cyan In primul rand prezentarea situatiei. Detin un apartament in orasul natal iar proprietarii de pe scara au hotarat sa schimbe usa de la intrarea in scara si sa ... (vezi toată discuția)