avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, este posibil partajul partial judiciar doar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, este posibil partajul partial judiciar doar asupra ...

Buna ziua, este posibil partajul partial judiciar doar asupra unor bunuri din masa succesorala, urmand ca asupra altora sa se faca partajul mai tarziu, tot pe cale judecatoreasca?Mentionez ca partajul se face potrivit vechiului Cod Civil. Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2021
Cabinet Individual Avocat Gavrila Liana, Avocat
Absolut. foarte posibil si mai ales admisibil.
Multumesc pentru raspuns! Am citit si practica, si am vazut ca se tinde in a se dispune partajul asupra tuturor bunurilor din masa partajabile, si am o solutie prin care instanta a respins ca tardiva cererea prin care s-a completat masa succesorala cu noi bunuri. M-a surprins solutia.
Avem colegi care s-au confruntat cu astfel de situatii? Instanta a considerat ca este o modificare de actiune sau majorarea catimii cererii, in cazul in care se adauga noi bunuri la masa partajabila?
Nu stiu daca, ce ati intrebat in primul mesaj se pupa cu ce ati scris in cel de-al doilea mesaj.
In cel de-al doilea mesaj ati pus problema unei completari a cererii pendinte?,
Sau o completare de masa partajabila facuta printr-o noua cerere de chemare in judecata?
Cabinet Individual Avocat Gavrila Liana a scris:

Avem colegi care s-au confruntat cu astfel de situatii? Instanta a considerat ca este o modificare de actiune sau majorarea catimii cererii, in cazul in care se adauga noi bunuri la masa partajabila?

Pfff, pai este si normal daca s-a facut cu nerespectarea disp de la Art 204 cpp

Alte discuții în legătură

Succesiune - respingerea cererii de efectuare a unei expertize lolo0112 lolo0112 buna ziua. am fost chemat in judecata pt [u]stabilirea masei succesorale, a mostenitorilor si intabularea in cf a drepturilor de proprietate[/u] , in cotele ... (vezi toată discuția)
Completarea masei succesorale AlexGM AlexGM Se afla pe rol un proces de partaj judiciar intre 2 mostenitori de pe urma decesului parintilor. S-au depus inscrisuri acte si a avut loc proba cu ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune valpetcu valpetcu Buna, Puteti sa-mi spuneti care ar fi cea mai avantajoasa varianta pentru a face un partaj succesoral? Este mai bine sa-l facem prin notar? si in cazul ... (vezi toată discuția)