avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! În urmă cu 2 ani am împrumutat o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! În urmă cu 2 ani am împrumutat o cunoștiință ...

Bună ziua! În urmă cu 2 ani am împrumutat o cunoștiință cu aproximativ 3 mii de euro, fără contract de împrumut dar specificand în detaliile plății acest lucru și avand conversatia completă cu individul.
Problema ar fi faptul ca el nu poate deține cont bancar și nu poate avea nimic pe nume din varii motive, iar contul bancar este al copilului sau minor.
Ce aș putea face legal in aceste condiții pentru recuperarea sumei? Mulțumesc!
Daca nu e angajat, nu are bunuri, nu aveti de unde recupera chiar daca veti obtine o hotarare favorabila.
In prima faza, ati putea sa il notificati prin avocat pentru a va cere oficial banii. Mai apoi daca nu raspunde favorabil notificarii, sa ii faceti actiune prin care dovediti imprumutul( cu martor peste dovada transferarii imprumutului). Apoi ar urma executarea silita daca e angajat sau chiar si cand ar ajunge la pensie, se poate popri pensia. Nu isi poate ascunde veniturile o viata intreaga.
Insa daca dumneavoastra nu faceti nimic oficial si trec 3 ani, acesta va putea invoca prescriptia. Notificarea de punere in intarziere intrerupe termenul de aceea cu aceasta se incepe.
Ultima modificare: Vineri, 19 Noiembrie 2021
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita PaulMarica PaulMarica buna seara, va rog sa imi dati un sfat in legatura cu urmatoarele: am un credit aflat in executare silita, s-a facut poprire o treime din salariul sotiei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am imprumutat unei persoane in 4 transe bani prin ... Natcar Natcar Buna ziua! Am imprumutat unei persoane in 4 transe bani prin transfer bancar. De fiecare data am mentionat la Detalii Imprumut si asa apare pe OP. Se pare ca ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati de recuperat buna ziua. stiti cum se spune, ... CBucuresti CBucuresti Bani imprumutati de recuperat Buna ziua. Stiti cum se spune, daca vrei sa vezi cu adevarat cine itit este prieten, imprumuta bani. Am ajutat pe cineva cu o ... (vezi toată discuția)