Am divortat in luna aprilie a acestui an, iar fostul sot a ramas sa locuiasca in casa bun comun, construita in timpul casatoriei.
Pana la momentul actual nu am facut partaj, nu exista nici o hotarare judecatoreasca de atribuire a bunului in intregime lui.
Eu inca mai am lucruri personale in casa, la fel si copilul, nu am mers niciodata inapoi in casa fara sa il anunt, insa cu toate acestea imi impiedica permanent dreptul de acces in locuinta.
Recent s-a intamplat asta din nou, a incuiat usile casei si a lasat o cheie pe interior in mod intentionat pentru ca eu sa nu pot descuia usa cu cheia proprie.
Am reusit sa intru pentru ca aveam cheie de la o alta intrare, pe care nu o blocase pentru ca pe acolo iesise el din casa.
Dupa acest episod, la 2 zile a schimbat yalele la toate intrarile, fara sa ma anunte sau sa imi dea o copie.
Va rog sa imi spuneti ce solutii am in aceasta situatie, cum pot sa aduc situatia la normal? Mentionez ca nu vreau sa ma mut inapoi in casa, vreau doar sa respecte regimul coproprietatii, avand in vedere ca este bun comun si inca am lucruri in casa, respectiv sa obtin o copie de la chei si sa nu imi mai fie ingradit accesul pana se definitiveaza un eventual partaj sau intelegere.
Mai este incriminata tulburarea de folosinta?
Daca nu vreti sa va mutati inapoi, aveti varianta sa cereti partajul si sa va revendicati bunurile personale. Puteti cere despagubiri pt lipsa de folosinta daca probati ca ati vrut si nu v-a lasat sa folositi.