Buna ziua! In conditiile in care imi vand autoturismul personal, urmand toti pasii necesari (contract, scoatere de la fisc), in cazul in care cumparatorul nu inregistreaza masina pe numele sau, eventualele amenzi vor continua sa vina pe numele meu? Intelesesem ca s-a schimbat legea in asa fel incat sa se evite astfel de situatii (informare automata de catre fisc...), dar nu stiu exact cum stau lucrurile. Va multumesc!
Odata ce intocmiti toate actele necesare vanzarii, inclusiv scoaterea de pe numele dumneavoastra privind rolul fiscal , amenzile nu mai vor fi emise pe numele dumneavoastra. Cumparatorul trebuie sa il inmatriculeze pe numele sau, altfel nu poate circula cu autoturismul.
Dupa ce vindeti , si dupa ce scrieti pe spatele talonului instrainat catre ..., aveti doua optiuni, fie declarati imediat la politie ca ati vandut ca sa faca mentiunea in registrul national al vehiculelor, fie cand vindeti va luati si numerele de la masina, ca sunt ale dvs (cumparatorul urmand sa plece cu numere rosii si sa inscrie masina in 30 de zile, desi pe lege are 90).