avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Auto neinregistrat pe numele cumparatorului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Auto neinregistrat pe numele cumparatorului

Buna ziua! In conditiile in care imi vand autoturismul personal, urmand toti pasii necesari (contract, scoatere de la fisc), in cazul in care cumparatorul nu inregistreaza masina pe numele sau, eventualele amenzi vor continua sa vina pe numele meu? Intelesesem ca s-a schimbat legea in asa fel incat sa se evite astfel de situatii (informare automata de catre fisc...), dar nu stiu exact cum stau lucrurile. Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 19 Noiembrie 2021
diziloi, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:32, 19 Noiembrie 2021
Odata ce intocmiti toate actele necesare vanzarii, inclusiv scoaterea de pe numele dumneavoastra privind rolul fiscal , amenzile nu mai vor fi emise pe numele dumneavoastra. Cumparatorul trebuie sa il inmatriculeze pe numele sau, altfel nu poate circula cu autoturismul.
Ultima modificare: Vineri, 19 Noiembrie 2021
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Dupa ce vindeti , si dupa ce scrieti pe spatele talonului instrainat catre ..., aveti doua optiuni, fie declarati imediat la politie ca ati vandut ca sa faca mentiunea in registrul national al vehiculelor, fie cand vindeti va luati si numerele de la masina, ca sunt ale dvs (cumparatorul urmand sa plece cu numere rosii si sa inscrie masina in 30 de zile, desi pe lege are 90).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina si vreau sa merg cu ia cu nr proprietarului vechi hingheru001 hingheru001 salut .am cumparat o masina acum 1 saptamana am facut doar contract de vanzare cumparare . mi-a zis cineva ca pot merge decat 1 luna pentru ca a scris pe talon ... (vezi toată discuția)
Cum radiez un autoturism la schimbarea propietarului? bogdanalexandru13 bogdanalexandru13 Vreau s vand un autoturism care nu are timbrul de mediu platit. Autoturismul este inmatriculat pe RO din 1997. Din ce am citit radierea se face cand ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)