parintii in viata fiind si care detin un apartament in care locuiesc impreuna cu unul dintre cei doi fii care se ocupa de intretinerea lor ei fiind nedeplasabili vor sa lase apartamentul fiului care se ocupa de ei ,celalalt in principiu a declarat ca nu are nici o pretentie si cedeaza partea lui cu conditia ca fratele sa nu instraineze apartamentul dupa decesul parintilor ,la ora actuala fiul care locuieste cu ei are un testament din partea parintilor prin care ii cedeaza de bunavoie tot dar nu are si un contract de intretinere cu ei ,cum se poate finaliza aceasta chestiune civilizat si legal !
Proprietatea se poate transmite intr-o varietate de moduri de la parinti catre unul dintre fii (sau catre oricine altcineva), insa cu privire la "conditia ca fratele sa nu instraineze apartamentul dupa decesul parintilor" am dubii despre eficacitatea unei asmenea clauze. Se poate (pentru un motiv intemeiat, prevede Codul Civil) institui o interdictie de inalienabilitate, dar, ca sa subziste, aceasta chiar trebuie motivata temeinic si, in mod obligatoriu, trebuie specificat un termen, nu se poate ca dobanditorul sa nu mai vanda niciodata acest imobil.
Prin convenţie sau testament se poate interzice înstrăinarea unui bun, însă numai pentru o durată de cel mult 49 de ani şi dacă există un interes serios şi legitim. Termenul începe să curgă de la data dobândirii bunului, conf art 627 Cod civil.
Se poate incheia contract de vanzare cumparare sau partial pe cota 1/2 si pentru restul contract de intretinere.