avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am doua executari silite pe apartamentul meu. Una e ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am doua executari silite pe apartamentul meu. Una e pornita de ...

Am doua executari silite pe apartamentul meu. Una e pornita de un recuperator și a doua de asociatia de proprietari. Primul are creanță cesionata de banca și are 2 ipoteci pe apartament din 2007. Asociatia are și ea ipoteca din 2020. Banca va lua apartamentul insa asociatia îl scoate la vanzare, executarea băncii e suspendata. Asociatia nu a anunțat recuperatorul de creanțe ca vinde imobilul. Cine îl anunță? Asociatia face chiar ce ii trece prin cap fără controlul nimănui? Exista vreo varianta va rog prin care pot proteja de executare un apartament moștenit de la o ruda? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:37, 28 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie analizat in concret situatia, dar asa la prima vedere, poate fi incidenta conexarea executarilor sau interventia altor creditori, dupa caz, pentru a se realiza eventual distribuirea sumelor rezultate din executare silita. Din cate inteleg, banca (cesionarul mai bine zis) nu ar avea interes sa i se vanda imobilul ipotecat, mai ales ca sarcina ipotecii este inscrisa la cf, si nici nu s-ar putea face asta, cel putin teoretic. Practic asociatia incearca doar sa va forteze mana ca sa platiti datoria, nu stiu daca s-ar putea lipi de bani. In fine, daca exista hotarari definitive clare, va mai raman doar contestatiile le executare, cu care puteti intarzia procedura, dar de blocat nu prea o puteti bloca. Poate ar trebui incercat ceva pe clauze abuzive la executarea bancii.


Exista vreo varianta va rog prin care pot proteja de executare un apartament moștenit de la o ruda?

Fara o analiza a dosarelor, este o ghicitoare raspunsul, pentru ca in executare silita sunt multe, foarte multe variabile (asta o stiti si dvs) si foarte multe chichite pe care, cu putin noroc, le puteti valorifica.


Cine îl anunță?

Oricine are interes. De ex dvs.
As vrea sa incerc o dare in plata cu banca si asta stopeaza executarea pornita de asociatie contra imobilului ca nu mai au ce vinde. Ce ziceti de asta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Darea in plata poate fi o varianta buna, cu atat mai mult cu cat ar fi indeplinite conditiile, merita incercat.
Mulțumesc din inima. La ce conditii indeplinite va referiti va rog?
Daca fac o cerere de conexare dosare de executare ar putea fi admisa? Una e inceputa pe codul vechi.

trandafir2 a scris:

Darea in plata poate fi o varianta buna, cu atat mai mult cu cat ar fi indeplinite conditiile, merita incercat.

Ma refeream la conditiile cerute de legea darii in plata. Cat priveste conexarea, dupa cum am spus, trebuie vazute dosarele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am apartamentul ipotecat din anul 2007 , doua ipoteci una de ... KLM4 KLM4 Am apartamentul ipotecat din anul 2007 , doua ipoteci una de rang 1 si una de rang 2 si e din 2012 in executare silita de catre o firma de recuperare creanțe. ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante restantier cu apartament ipotecat de bancă adelamarcu adelamarcu In asociatia de proprietari pe care o administrez, există un restantier care are apartametul ipotecat la 2 banci si mai are doua inscrisuri (alte ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate plata credit ipotecar laurentiuboran laurentiuboran parintii mei au un credit ipotecar la Banca din 2008,eu au iesit la pensie si nu mai pot plati retele si sau mutat in casa de la tara.am vrea sa cedam ... (vezi toată discuția)