avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pasaportul pt minori poate fi eliberat, daca unul din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pasaportul pt minori poate fi eliberat, daca unul din parinti ...

Pasaportul pt minori poate fi eliberat ,daca unul din parinti nu este de acord, ( dar exista o hotarare definitiva prin care minorul poate sa fie luat in vacanta la parintele rezident din alta tara?
Cel mai recent răspuns: denisa25 , utilizator 21:21, 23 Noiembrie 2021
nu vi se va elibera daca in hotarare nu e prevazut sau daca nu exista acordul sau imputernicire de la celalalt parinte.

cereti suplinirea acordului in instanta.
puteti sa notificati parintele ca trebuie sa isi dea acordul pt pasaport, al;tfel ii faceti plangere penalapt nerespectarea masurilor de incredintare.
Va multumesc!
Custodia este comuna in hotarare, dreptul la vizita este cu posibilitatea preluarii minorului la domiciliul parintelui stabilit in tara respectiva.
Din păcate, nu se suficient sa aveti drept de vizita cu preluare in strainatate pt a-i face pasaport.
Trebuia sa fi cerut asta cand v-ati judecat.
Ultima modificare: Marți, 23 Noiembrie 2021
gi-jane2, moderator
Este vb de tatal , care are drept de vizita si de a prelua copilul la domiciliul sau din tara in care sta.
Eu ce consecinte as putea avea, daca nu vreau sa i dau acord la reinoirea pasaportului? Sau daca nu accept sa ma imputerniceasca pt a i l scoate eu, el fiind plecat si probabil venind exact in perioada de a o prelua cu el in vacanta?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
in primul rand, pe parte civila veti suporta cheltuielile de judecata.. in mod cert va obtine suplinirea acordului dvs pt pasaport.
pe parte penala, va poate face plangere, pt nerespectarea masurilor de incredintare, practic, nu isi poate lua copilul la programul stabilit de instanta.

Alte discuții în legătură

Semnatura pasaport minor TudorEmilia TudorEmilia Buna ziua! Am un copil minor in varsta de 7 ani impreuna cu fosta mea sotie. Suntem divortati de 3 ani avem custodie comuna si program de vizita, insa ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara a minorului fara acordul tatalul? claudiuionescu75 claudiuionescu75 Buna ziua, Poate fosta mea sotie sa-l scoata din tara pe fiul nostru fara acordul meu? Precizez ca am divortat in 2010, inainte de aparitia legii privind ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare pasaport desi domiciului copilului e stabilit la mine, tatal vladflorin vladflorin Buna ziua ,ma numesc Vlad Florin si as dori daca se poate cineva sa imi raspunda la problema pe care o am .in aprilie 2010 am hotarare de divort cu minori cu ... (vezi toată discuția)