Am mostenit o casa cumparata de la Stat.Acum este evacuarea data de instanta.Va rog sa imi indicati formula de calcul(sau de unde o pot afla),pentru a da statul in judecata si a recupera banii platiti.
Multumesc
Discutați cu un avocat,este vorba despre un proces se pot solicita banii achitați în baza legii 112 ,suma reactualizată cu indicele inflației.Nu e o situație clară daca erati dvs cumpărător aveați dreptul faptul că sunteți moștenitorul celor care au cumparat poate ridica interpretări.Nu merge cu formule si modele de acțiuni e proces care necesită avocat.avand un grad de dificultate.
Multumesc,
Stiu ca fara avocat nu are rost sa intreprind cev.Ceea ce doream sa aflu,este cum pot calcula acest indice al inflatiei,pentru a imi face o idee asupra carei sume "lupt"si daca are rost sa duc aceasta "luta'
Multumesc
În astfel de procese se face in general o expertiza de specialitate sau faceți o adresa la institul național de statistică precizați suma si rugați să vă dea un răspuns(Nu garantez ca vor raspunde).Puteti discuta cu un expert contabil sau cineva de specialitate.A existat o perioada în care se obțineau sume fabuloase,cei ce plătisera sume de nimic pe legea 112 și unii reclamanti au primit valoarea de piata.Acest lucru nu mai e valabil de ani buni,Calcul depinde de n aspecte, s a platit integral,în rate ,cati ani au trecut etc.