avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cerere pentru a obtine certificat de inscriere a ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cerere pentru a obtine certificat de inscriere a persoanelor juridice fara scop patrimonial.

Buna ziua! Am nevoie de o cerere pe care sa o trimit prin mail la judecatorie (deoarece e inchis pentru public din cauza pandemiei) pentru a obtine un certificat de inscriere a persoanelor juridice fara scop patrimonial. Exista un model tip sau o redactez eu ? Daca exista, de unde o pot lua? va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 23 Noiembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:29, 31 Ianuarie 2022
Dacă dati un search pe google sigur găsiți există modelul oficial pe site ul Ministerului Justiției și al unor judecătorii din București.
Dacă dati un search pe google sigur găsiți există modelul oficial pe site ul Ministerului Justiției și al unor judecătorii din București.
Va multumesc pentru raspuns! Din pacate pe google am gasit doar variante completate cum ar fi asta ( [ link extern ]
nu exista un model oficial, puteti formula cum doriti cererea, doar sa indicati datele de identificare si contact ale ONG-ului.... majoritatea instantelor interpreteaza legea in sensul ca se impune achitarea unei taxe de timbru de 1 leu pt eliberare, altele il dau gratis.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in registrul asociatiilor si fundatiilor maneaciprian17 maneaciprian17 Buna ziua! Am si eu o nelamurire cu privire la inregistrarea si functionarea in conditii legale a unei asociatii de tip ONG. Mai exact, pentru ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine online un extras la zi din registrul asociatiilor? balasu balasu Cum pot obtine online un extras la zi din Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, referitor la o asociatie pe care o conduc? (vezi toată discuția)
Unde se poate consulta statutul unui ong? AdrianSz AdrianSz Buna ziua, Am inteles ca statutul asociatiilor este public si poate fi consultat, totusi nu gasesc online nimic. Stiti cumva unde se pot vizualiza aceste ... (vezi toată discuția)