avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua.Am si eu o intrebare .Locuiesc la parter ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua.Am si eu o intrebare .Locuiesc la parter intr-un bloc ...

Buna ziua.Am si eu o intrebare .Locuiesc la parter intr-un bloc nou,am asigurare PAD si facultative.Sunt plecata din tara si anul trecut a avut loc o refulare din baia mica ,la wc ,am fost informata de vecini ca miroase sa vin sa verific.Cu lock down si restrictiile pandemiei nu m-am putut deplasa in tara dar presedintele asociatiei de bloc avand cheia a fost sa verifice.Nu aveam mobila multa dar bucataria,un dormitor,hol si baia mica plus un perete din sufragerie erau avariati.Nu mai spun ca si usile si parchetul din acel dormitor erau de aruncat.S-a chemat o echipa din partea dezvoltatorului pentru a schimba tevile ,fiind mici din ce am inteles dar dupa ce au spart gresia si inlocuit doar o teava din cate erau nu au mai continuat lucrarea si patronul firmei a anuntat ca a intrat in insolventa.Am ajuns in tara in acest an, mai exact in iulie 2021 (refuarea a avut loc pe 29 septembrie 2020) si am aflat de la tatal meu ca plateste asigurare la Omniasig.Am sunat la dansii ,le-am explicat problema,s-a deschis dosar,au trimis agent constatator care a gresit nr de dosar(si la trecut la un accident de masina )aceasta s-a rezolvat intre timp.Problema este ca dupa ce s-a constatat,am trimis poze la agentul ce se ocupa de caz cu declaratii de la proprietar,de la presedintele de bloc,de la vecini,si poze cu avariile sa primim rasp ca nu putem fi despagubiti ,iar doamna care se ocupa de caz mi-a spus "doamna numai usile fac 2000 lei."Mi-a picat cerul in cap de ceea ce imi auzeau urechile.Dansa era preocupata de cat sunt usile mele.Mentionez ca atunci cand am facut sesisare dupa ce am ajuns in tara,am intrebat daca ma pot apuca de renovat de 3 ori sa fiu sigura.Mi s-a spus ca da,dar inainte faceti poze la to.Zis si facut.Acum pt ca m-au refuzat de 3 ori am luat legatura cu un manager ,am explicat toata situatia din nou si m-a pus sa ai trimit email cu poze si descriere la fiecare poza si sa scriu si cateva cuvinte in acel email pentru a o prezenta comisiei.Intrebarea mea este urmatoarea:Este normal acest procedeu,exista ceva ce pot face sa imi iau paguba ?Am facuri si chitante dar ei nu sunt interesati de ele.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ani1979 , utilizator 14:51, 26 Noiembrie 2021
Eu as face o Plangere la ASF in care as explica toate astea si apoi, in functie de raspuns, as merge in instanta.
Intai i-as anunta ca o sa fac plangere la ASF daca mai taraganeaza mult dosarul... poate asa se misca mai repede.
Multumesc de sfat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este hazardat a ne exprima atat timp cat nu ati precizat concret clauzele asiguratorii din asigurarea facultativa
Eu as face o Plangere la ASF in care as explica toate astea si apoi, in functie de raspuns, as merge in instanta.

Anterior oricarui demers catre autoritati ,va revine obligatia sa verificati responsabil daca aveti inclus riscul de inundatii
Da acopera.Chiar daca este scris foarte mic acolo pe contract,dar da inainte de a suna la dansii m-am asigurat ca acopera si pentru refulari.
Care este motivarea asiguratorilui pentru care nu asigura c/v prejudiciu refulare ??

Alte discuții în legătură

scurgere separata canalizare NYCKOLL NYCKOLL Buna seara! Va rog spuneti-mi ce pot face in situatia mea deoarece sunt disperata:l locuiesc la parterul unui bloc din 1964 si mereu am fost refulata. M-am ... (vezi toată discuția)
Apartamentul în care locuiesc cu chirie de aproape 1 an (contract ... dum13 dum13 Apartamentul în care locuiesc cu chirie de aproape 1 an (contract înregistrat la Anaf) a fost inundat, apartamentul e al parter, s-a obturat coloana și tot ... (vezi toată discuția)
Despagubire prejudiciu cauzat de refularea scurgerii comune Alex_xnd Alex_xnd Buna seara, In urma cu cateva zile am avut neplacuta surpriza de a ma trezi cu apa in trei sferturi din apartament. Locuind la parter de cand ma stiu, eram ... (vezi toată discuția)