avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartamentul în care locuiesc cu chirie de aproape 1 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartamentul în care locuiesc cu chirie de aproape 1 an (contract ...

Apartamentul în care locuiesc cu chirie de aproape 1 an (contract înregistrat la Anaf) a fost inundat, apartamentul e al parter, s-a obturat coloana și tot ce se consuma la bucătăriile de sus, refula prin chiuveta și curgea in locuință, bucătăria și dormitorul fiind inundate. Situația pe scurt: M-am întors acasă din delegație, după 2 săptămâni ajung noaptea acasă, miros in toată locuința, apa cu grăsimi peste tot....fac poze, filmez. Curat tot, dimineața la prima sun proprietarul, începe iar sa refuleze apă dim chiuvetă. Duc apa cu găleată in WC. Vine proprietarul, încep acuzele ca i-am stricat apartament. Calm ii explic ca nu e vina mea, după momente curge si vede cu ochii lui. Vin meseriașii și rezolva, era înfundata coloana. Eveniment întâmplat acum 3 săptămâni. Ii transmit verbal că apartamentul are nevoie de reparații. Parchetul din dormitor e umflat tot, pereții uzi, a apărut mucegaiul, e ca o peștera in dormitor. Aștept sa facă reparații, doar amânări, deși am dovada scrisă prin care ii dădeam acceptul sa intre in locuință pentru începerea reparațiile. Pe 15 a fost ziua plății chiriei. Il anunț să se gândească la o variantă de diminuare o chiriei până ce rezolvă problema, întrucât am stat deja jumate de lună în condiții inumane pe timp de iarnă. Raspunsul a fost, plătești chiria întreaga, nu-ți convine pleci. A ieșit cu amenințări, vorbe vulgare, amenințări ca intra peste mine in casă. Am plătit chiria din nou întreaga zilele acestea , dar cu o întârziere de o săptămână, văzând ca nu ajung la o soluție cu dansul. Ce e de făcut? Contractul il am până in martie și a fost pe durata de un an de zile. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 07:34, 29 Decembrie 2022
Cautati-va un alta parte daca nu rezolva. Oricum nu va putea inchiria in conditiile alea.
Analizati oportunitatea rezilerii unilaterale a contractului de loctatiune motivat de aspectul ca apartamentul urmare evenimentului de forta majora nu intruneste normele legale si nu are starea tehnica pentru a fi locuit
Pentru a indeparta situatii neplacute,dispute/polemici,notificati oficial proprietarul
Iau in calcul varianta instanței, întrucât proprietarul considera ca are doar drepturi, obligația mea de-ai plăti chiria in orice situație.

ynocentta a scris:

Analizati oportunitatea rezilerii unilaterale a contractului de loctatiune motivat de aspectul ca apartamentul urmare evenimentului de forta majora nu intruneste normele legale si nu are starea tehnica pentru a fi locuit
Pentru a indeparta situatii neplacute,dispute/polemici,notificati oficial proprietarul

Proprietarul a fost notificat înscris, pe whatsapp. Ce altă varianta ar fi de preferat?

ynocentta a scris:

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai bine ar fi notificarea prin posta cu confirmare de primire si e-mail de catre un cabinet de avocatura. Cu banul in buzunar alegeti alt apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei de proprietari vinovat de inundatia produsa in apartamentul de la parterul blocului? relav_2010 relav_2010 Buna ziua. Locuiesc la parterul blocului (p+4), construit in 1964. Deoarece absenez din tara, am imputernicit notarial o persoana care tine legatura cu ... (vezi toată discuția)
Refulare msr bucatarie VenserB VenserB Buna ziua, Stau cu chirie de cateva luni intr-un apartament de bloc construit prin anii \'60/70 la etajul 6, apartament in care au mai stat si alti chiriasi ... (vezi toată discuția)