avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, as dori si eu un sfat va rog cu privire la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, as dori si eu un sfat va rog cu privire la situatia ...

Buna ziua,as dorii si eu un sfat va rog cu privire la situatia mea.In 2014 l-am dat in judecata pe tatal copilului pentru a obtine stabilirea domicilului fetei si platirea pnsiei alimentare,dupa in 2015 din nou pentru neplatirii pensiei alimentare si la sfarsit s-a solutionat ca nu ar avea de unde sa plateasca.Pe mine in momentul de fata nu ma intereseaza pensia alimentara ci doar sa pot obtine eu tutela fetei si el sa nu aibe niciun drept(mai mult sa nu depind de el pentru actele scolare etc).Vreau sa mentionez ca copilul meu are 8 ani si pana la varsta aceasta nu a fost nici macar bagata in seama de tatal ei daramite sa primeasca o punga de pufuleti din partea lui,el locuind la 1km distanta de satul nostru,cumparaturile si scoala/gradinita facandule aici.Daca iau legatura cu el , pot obtine tutela la notar?Sau ce as putea sa fac?Cum??
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:09, 23 Noiembrie 2021
pot obtine tutela la notar?

doar in instanta si e vb de autoritatea parinteasca, nu de tutela.
adresati-va judecatoriei de care apartineti is cereti sa exercitati singura autoriatea parinteasca. apelati la un avocat
Autoritatea parinteasca exclusiva asupra copilului nu se poate stabili pe cale notariala ci doar pe calea instantei de judecata dovedind dezinteresul tatălui fata de copil pe o lunga durata de timp și lipsa oricărei cooperări cu el în privința deciziilor privind cresterea si educarea minorei.
Multumesc mult
El spune la lume ca nu il lasam noi sa vada fata,si ca nu il primim.dar mentionez ca este un mincinos,eu am incercat la un moment dat sa il rog sa imi dea o semnatura pentru a merge cu fata la moldova pentru o consultatie (hemangiom ploapa stanga superioara)si mi-a fost ceruta o suma de bani sa imi dea acordul
cum dovedesc asta ? lumea din sat nu se baga,doar familia mea mia fost alaturi si stie de cate ori am fost cu fata la spital si el nu a contribuit cu nimic.

Avocat Neagu Elena a scris:

Autoritatea parinteasca exclusiva asupra copilului nu se poate stabili pe cale notariala ci doar pe calea instantei de judecata dovedind dezinteresul tatălui fata de copil pe o lunga durata de timp și lipsa oricărei cooperări cu el în privința deciziilor privind cresterea si educarea minorei.

Alte discuții în legătură

An nou fericit! eu si sotul suntem in divort... de comun acord ... Gabriel's Gabriel's An nou fericit! Eu si sotul suntem in divort... De comun acord eu ca mama vreau tutela fetei...absoluta daca se poate! Este posibil sa o obtin? Avocata ... (vezi toată discuția)
Tutela unica minor dupa divort la notar sozo sozo Buna ziua, doresc sa obtin tutela unica pentru minorul incredintat mie dupa divort la notar. Au trecut aproape 3 ani de cand suntem divortati iar, cu ... (vezi toată discuția)
Buna, am o fetita de un an, nu am fost casatorita iar la nastere ... X.alexandra70 X.alexandra70 Buna .Am o fetita de un an nu am fost casatorita iar la nastere nu a venit tatal sa o recunoasca motiv pentru care nu apare in certificat si e pe numele ... (vezi toată discuția)