avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contributie pensie lucrator PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contributie pensie lucrator PFA

Buna ziua,

ma adresez d-voastra cu rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea problema:am lucrat anul trecut ca PFA (contract prestari servicii medicale in calitate de medic,nu am cabinet personal) si doresc sa platesc retroactiv contributia la pensie.Care venitul minim pe care am voie sa il declar si care e procentul de cotizatie la pensie din acesta?

Va multumesc
contributia la pensie se calculeaza tinand cont de profesie, studii, incadrare si numar de ore lucrate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie boala profesionala dodorel62 dodorel62 Eu am 54 de ani si lucrez ca inginer la Cariera . Am grupa 1 si a 2-a si dupa ce aplicam legea 263/2010,actualizata 2016 , am 5 ani si jumatate grupe din care ... (vezi toată discuția)
Freelancer carte de munca, asigurare sanatate stefcj stefcj Buna ziua! as dori sa stiu in primul rand cum as putea sa beneficiez de carte de munca si asigurare, adica tot ce se ofera la un angajat , fara sa ma angajez ... (vezi toată discuția)
Sporul pentru munca prestata in timpul noptii se valorifica la pensie? soros soros Buna ziua, ma intereseaza si pe mine daca la o pensie anticipata se ia in calcul si sporul de noapte. Am lucrat ca asistent medical timp de 35 ani , am iesit ... (vezi toată discuția)