avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nedeclarare venituri din chirii - reclamare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nedeclarare venituri din chirii - reclamare

Buna ziua!
In mai 2020, m-am mutat intr-o garsoniera cu chirie. Proprietara a facut un contract pe 6 luni, dar fara sa il declare la ANAF. Dupa cele 6 luni, nu am mai incheiat niciun alt contract sau act aditional.
In septembrie 2021, ne-a majorat chiria fara nicio justificare, si am ales sa ne mutam in alta chirie. Problema e ca ne-a acuzat pe nedrept ca am lasat mizerie, si a oprit bani din garantie pentru asta.
O pot reclama la ANAF pentru nedeclararea veniturilor din chirii? Si daca da, noi, fostii chiriasi vom fi sanctionati de ANAF in vreun fel? In plus, mai poate face ceva proprietara impotriva noastra?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 23 Noiembrie 2021
Maraalexandra07, utilizator
Cel mai recent răspuns: Maraalexandra07 , utilizator 16:58, 25 Noiembrie 2021
Proprietara a facut un contract pe 6 luni, dar fara sa il declare la ANAF.

Nu se mai declara in mod obligatoriu la anaf, doar cine vrea.

Dupa cele 6 luni, nu am mai incheiat niciun alt contract sau act aditional.

Opereaza, in mod legal, tacita relocatiune.

In plus, mai poate face ceva proprietara impotriva noastra?

Ohoo,, si inca cum.
Exista obligația completarii declarațiilor anuale nu a contractului ..
Proprietara nu plateste nimic la stat pentru veniturile din chirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata chirie integral si nerespectarea actului aditional semnat pe perioada pandemiei Collins Collins Buna ziua, As aprecia un raspuns la urmatoarea problema si eventual gasirea unui avocat cu care sa lucrez pt a o rezolva. Contrat inchiriere cu persoana ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere ContSters59029 ContSters59029 Dupa expirarea unui contract de inchiriere daca locatorul continua sa incaseze chiria in baza acestui contract se poate spune ca opereaza tacita relocatiune in ... (vezi toată discuția)
Depunerea declaratiei unice in contextul oug 230/2020 Ionescu007 Ionescu007 Buna seara, in contextul OUG 230/2020, va rog sa ma lamuriti urmatoarele: - cand este termenul de depunere a Decl Unice? - conf OUG 230, chiriasul poate ... (vezi toată discuția)