avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament. Nu am soț și copii. Părinții sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament. Nu am soț și copii. Părinții sunt decedați. Am ...

Testament. Nu am soț și copii. Părinții sunt decedați. Am un var primar. Ce fel de testament trebuie să fac ( care să nu poată fi atacat) dacă vreau să las averea mea altcuiva decât vărului meu primar. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 16:56, 25 Noiembrie 2021
Un testament in forma autentica (in fata unui notar public) - legat universal, prin care lasati intreaga dvs avere oricui doriti. Nu aveti mostenitori rezervatari deci nu are cine sa "atace" testamentul (presupunand ca veti deceda necasatorita si fara copii). Eventualul mostenitor legal, varul dvs, poate doar sa incerce sa demonstreze ca nu aveati discernamant la momentul incheierii testamentului, dar, daca nu sunteti luat in evidenta cu vreo boala psihica si mai incheiati si testamentul in fata unui notar public (care prin propriile simturi constata ca aveti discernamant) asta va fi imposibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)
Contestarea testamentului george1967 george1967 Va supun atentiei urmatorul caz : Tatal meu se casatoreste in anul 2003 . Face impreuna cu sotia testamente autentice reciproce ( anul 2004 ) Sotia ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. doresc sa fac un testament cu legat universal ptr ... DaisyF DaisyF Bună ziua. Doresc sa fac un testament cu legat universal ptr a rămâne tot ce îmi aparține concubinului meu cu care sunt împreună de 20 de ani . Nu am ... (vezi toată discuția)