avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen contestare decizie de concediere disciplinara - ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen contestare decizie de concediere disciplinara - modificare codul muncii

Avand in vedere recenta modificare a codului muncii prin care termenul de 30 de zile de contestare a deciziilor de incheiere, modificare, suspendare si incetare a CIM creste la 45 de zile (pentru a nu mai exista neconcoredanta cu legea dialogului social), se modifica ceva in ce priveste termenul de contestare de deciziilor de concediere disciplinara? El ramane de 45 de zile, iar pentru celelalte decizii de sanctionare de 30 de zile?
Am inteles ca ar exista opinii conform carora in acest moment toate deciziile de sanctionare, inclusiv concedierea disciplinara ar putea fi contestate acum in 30 de zile, avand in vedere ca s-a aborgat prevederea din legea dialogului social. Astfel, toate deciziile de sanctionare disciplinara s-ar contesta in 30 de zile, iar celelalte masuri de incetare (precum si de incheiere, modificare, suspendare) s-ar contesta in 45 de zile. Exista vreo interpretare oficiala in acest sens? Parerea dvs. care este?
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2021
device, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 18:25, 29 Noiembrie 2021
Termenul este de 30 de zile calendaristice de la data în care s-a comunicat decizia de sancționare disciplinara.
Deci si pt decizia de concediere disciplinara? De ce?

Cornel Vasile a scris:

Termenul este de 30 de zile calendaristice de la data în care s-a comunicat decizia de sancționare disciplinara.

Asa este mentionat in lege .
Asa este mentionat in lege de multi ani. Eu va intreb cum interpretați in contextul modificarii legislative? Sau dvs. interpretati si pana la modificarea legsilativa tot 30 de zile pentru termenul de contestare a deciziei de concediere disciplinara?

Cornel Vasile a scris:

Asa este mentionat in lege .

Sunt tot 30 de zile pentru termenul de contestare a deciziei de concediere disciplina.

Alte discuții în legătură

In cazul concedierii disciplinare se poate depune contestatie in 30 de zile sau 45 de zile? imosoft imosoft Buna ziua, In cazul concedierii disciplinare se poate depune contestatie in 30 de zile sau 45 de zile? Un articol de pe avocatnet sustine ca ar fi 30 de ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie sanctiune disciplinara costel58 costel58 Am fost sanctionat disciplinar cu reducerea salariului iar in decizie mi se specifica termenul de contestatie de 45 de zile(nu de 30 zile) Este valabil ... (vezi toată discuția)
Termen contestare decizie desfacere cim Rentzu Rentzu S-a modificat cumva termenul de 30 de zile de la data comunicarii in care poate fi contestata in instanta o decizie privind desfacerea CIM ? Am auzit o ... (vezi toată discuția)