avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati lucrez la o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati lucrez la o firma privata ...

Buna ziua.
Va rog frumos sa ma ajutati lucrez la o firma privata care ii pe punctul sa inchida si vor sa deie oameni afara fara salari compensatori desi in contractul colectiv este scris ca se va da salari .
Ei vor sa schimbe acest contract deoarece au 20 ani de cand au deschis se poate asa ceva?
Ce se poate face ca sa beneficiez de aceste salari deoarece am 20 ani de cand lucru la ei.
MULTUMESC FRUMOS
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 29 Noiembrie 2021
De comun acord patronatul si sindicatul pot modifica c.c.m.
Multumesc pentru raspuns. Din pacate nu avem sindicat, unde lucru sunt 2000 de angajati avem doar 5 oameni care ne reprezinta si care lucra si ei la noi asa ca tot patronul castiga din pacate asa ii la noi in Romania
În acest caz , reprezentanții salariaților pot sa negocieze modificarea c.c.m.
Da ar putea dar avand in vedere ca si ei lucra in cadrul firmei stiti pot sa fie amenintati ca sa semneze. Sincer nu as vrea sa raman fara servici avand in vedere ca lucru la ei de 20 ani dar asta e.
Dar macar sa primesc acele salari pana imi gasesc altceva.
Se poate sa nu ne deie deloc salari compensatori?
Numai în situația în care nu mai este prevazuta acordarea salariilor compensatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii anasole anasole Buna ziua! Firma la care lucrez se închide , decizia fiind a patronului,in calitate de asociat unic. Întrebarea mea este: au salariatii dreptul la salarii ... (vezi toată discuția)
Lipsa interes incepatorulZ incepatorulZ Buna ziua tuturor ! Am urmatorul caz... La noi in firma s-a decis inchiderea unui punct de lucru. 37 de salariati au fost concediati (colectiv) urmand ca ... (vezi toată discuția)
Nerespectare ccm/codul muncii - sporul pe weekend serart serart Buna ziua. Lucrez intr-o societate in care de curand a hotarat sa modifice programul unor anumite persoane care lucreaza pe niste masini CNC, si anume: 2 ... (vezi toată discuția)