avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se corecteaza un contract de vanzare cumparare a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se corecteaza un contract de vanzare cumparare a unei garsoniera ...

Cum se corecteaza un contract de vanzare cumparare a unei garsoniera in care cumparatorul a declarat ca este necasatorit in loc de casatorit ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:59, 3 Decembrie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se corectează, pentru ca nu este o greșeală imputabila notarului, ci o declarație falsa a cumpărătorului.
nu poate fi o simpla eroare materiala care se corecteaza prin incheiere de rectificare? Adica se intampla efectiv sa iti fi scapat la citit

raluk0207 a scris:

Nu se corectează, pentru ca nu este o greșeală imputabila notarului, ci o declarație falsa a cumpărătorului.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Este un detaliu menționat atât la începutul actului, cât și către sfârșit unde se precizează ca bunul cumpărat va fi propriu sau comun. Dacă achiziția a fost făcută sub incidenta vechiului Cod civil, se preciza art.30 din Codul familiei.
Mulți au declarat ca sunt necăsătoriți în ideea ca dacă apar singuri în contract, imobilul va fi bun propriu.
Acum, probabil au trecut ceva ani de căsnicie, iar sotul/sotia a ridicat problema drepturilor asupra imobilului respectiv.
Ce se poate face in cazul asta ?
Nimic. O sa se prezinte contractul împreună cu certificatul de căsătorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract vanzare-cumparare Iael Iael Daca la data cumpararii unui apartament , X era casatorita insa nu isi schimbase starea civila din buletin si prin urmare in act s-a specificat faptul ca X ... (vezi toată discuția)
Teren cumparat de sotie si nu m-a trecut in contract ricky25 ricky25 Sotia mea a cumparat un teren in anul 2008 cand eu eram plecat din tara i-ar uitandu-ne acuma pe contract apare doar sotia si acolo intr-un paragraf apare ca ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate sot/sotie NICOL72 NICOL72 sotul meu a cumparat un imobil in timpul casatoriei dar in actul de vanzare cumparare apare ca necasatorit. Ce implicatii are acest lucru? Trebuie modificat ... (vezi toată discuția)