avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Modificare ODG700/2014 nearmonizat cu legea 7/1996
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Modificare ODG700/2014 nearmonizat cu legea 7/1996

Numele meu este Radu Nicolae Horatiu si sunt persoana fizica autorizata in topografie si cadastru cat B. O întrebare am si eu la d-voastra. ODG 700/2014, nu este armonizat cu Legea 7/1996 actualizata, astfel incat ODG 700/2014 sa corespunda dizpozitiilor art. 28^1 din legea 7/1996. Tin sa precizes ca la ora actuala este doar o informare a OCPI Bucuresti referitoare la textul care trebuie introdus in anexa 1.31 din ord. 700. Si ultima intrebare atata timp cat anexa 1.31 din ODG 700/2014 nu este actualizata si ordinul nu este actualizat sunt legale referatele de completare emise atata timp cat noi autorizatii respectam dispozitiile ord. 700/2014 actualizat?
Astept un raspuns.
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2021
rdhoratiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 15:28, 29 Noiembrie 2021
Este discutabil daca sunt "legale" sau nu iar pana cinevaa nu va depune o cerere de reexaminare a incheierii de emitere a referatului de completare, pe care, eventual, sa o si atace la judecatorie, nici nu cred se va putea afla asta.
Ierarhic, legea ar trebui sa aiba intaietate. Dar legea care prevede ca formularele vor avea continutul stabilit prin Ordin acum prevede ca formularele vor purta o mentiune ulterioara (care da nastere unor obligatii atat din partea persoanei autorizate , deponent, cat si din partea clientului, solicitant) fara sa mentioneze ca se modifica si ordinul in acest sens.
Ramanem in conflict de legi pana in momentul in care fie se completeaza legea in sensul mentionarii ca se modifica anexele la ordin fie se emite un nou ordin de completare a ordinului anterior, in sensul prevazut de lege. :)
Pe logica celor de la OCPI-uri, pana la emiterea unui document oficial, mai bine sa se mentioneze mai mult, deci si mentiunea prevazuta de art. 28^1 decat mai putin, in sensul in care daca se adauga aceasta mentiune, cererea va respecta atat legea cat si ordinul, iar daca nu se introduce aceasta mentiune, cererea va respecta ordinul dar nu si legea. Prin urmare, consider ca este mai util sa fie introdusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere cadastrala cu un vecin - trebuie sa faca succesiunea pt a putea actualiza masuratorile? SoundForSoul SoundForSoul Buna ziua! Am un teren intravilan in Voluntari, in legatura cu care OCPI Ilfov a semnalat o suprapunere virtuala cu vecina mea - care are grad de handicap 2 ... (vezi toată discuția)
Anularea tuturor documentațiilor cadastrale in lumina art 63 ...  B . Costel B . Costel Anularea tuturor documentațiilor cadastrale in lumina art 63 alin 2 ord 700/2014 . Pe cale judiciară. (vezi toată discuția)
Legislatie si documentatie in domeniu carte funciara, cadastru Adriantot Adriantot Vom posta aici legislatia in domeniul Carte funciara, cadastru... Aici postam formulare, documentatie sau/si adrese, lincuri pe acesta tema. Incepem cu ... (vezi toată discuția)