avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. Pt ca nu primeam pensie alimentara si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. Pt ca nu primeam pensie alimentara si alocatia pt ...

Buna seara. Pt ca nu primeam pensie alimentara si alocatia pt copilul minor,am dat in judecata fostul sot. Am obtinut un cuantum pt pensia alimentara, dar capatul de cerere privind incasarea de catre mine a alocatie de stat pt copil mi s-a respins. Este normal acest lucru? Ca parintele nerezident sa incaseze alocatia copilului?Mentionez ca fostul sot are program de vizita in primul si al 3lea weekend din luna, el neparticipand in niciun fel la cheltuielile cu copilul
Cel mai recent răspuns: luminita12 , utilizator 10:34, 28 Noiembrie 2021
Ce vreți să spuneți când afirmați că nu contribuie la cheltuielile pentru copil`? Nu plătește pensia de întreținere stabilită de instanță, și nu vă virează alocația copilului`?

Puteți apela la un executor judecătoresc.
Ultima modificare: Duminică, 28 Noiembrie 2021
Dapix, utilizator
Nu participa la cheltuielile ce tin de cresterea si educarea unui copil....scoala,activitati extrascolare,imbracaminte,medicamente,etc si in tot acest timp el incaseaza alocatia de stat pt acel copil. Spuneam ca nu participà la cheltuieli deoarece nu era stabilita o pensie alimentara in favoarea copilului. Dupa 2 ani de proces,acum s-a stabilit o pensie alimentara pe care tatal trebuie sa o dea copilului lunar. Ok pana aici. Intrebarea si stupoarea mea era legata de alocatia de stat pt copil. Avand in vedere ca tatal o incaseaza,desi copilul locuieste la mine din luna 07.2020, cum este posibil ca eu sa nu am dreptul sa incasez acea alocatie?Ce reprezinta defapt alocatia de stat pt copiii minori? Nu este data de stat pt nevoile unui copil?Eu nu cred ca este normal ca parintele nerezident sa incaseze acele sume...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Alexutu123 Alexutu123 Pentru ce pot fi folositi banii din pensia alimentara stabilita prin notariat? ( Alimente pentru copil ?, cost cu locuinta- partea copilului ?, taxe scoala ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna- schimbare domiciliu minor cand tatal nu e de acord adrianaioana adrianaioana buna..in urma divortului ,domiciliulul fetitelor de 9 respectiv 6 ani sa stabilit la mine..precizez ca avem custodie comuna asupra fetelor.fostul sot trebuiee ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ContSters205298 ContSters205298 Divort pronuntat,instanta dispune : -autoritatea parinteasca sa fie ... (vezi toată discuția)