avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Fundatie neinregistrata in Registrul entitatilor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Fundatie neinregistrata in Registrul entitatilor de Cult

Buna ziua!

Pentru suma platita unei Fundatii neinregistrata in Registrul entitatilor de Cult se acorda facilitatile fiscale ?

Daca scopul activitatii unei Fundatii este oricum unul strict de interes comunitar, mai este necesara inregistrarea acesteia in Reg Cultelor pentru ca sponsorul sa beneficieze de deductibilitate pentru sumele platite catre aceasta Fundatie ?

Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns ?
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:27, 31 Ianuarie 2022
Legislatia nu face vreo distinctie, deci si daca ONG-ul activeaza exclusiv in beneficiu public sau comunitar, prin asta nu e scutit de cerinta inscrierii in acel registru al ONG sponsorizabile pentru a putea sponsorii beneficia de facilitatile fiscale in cazurile in care acestea sunt conditionate de cerinta ca ONG-ul sa fie inscris in acel registru....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare, sunt actionarul unic si admin al unui srl si doresc ... avocatnet@nasulrosu.ro avocatnet@nasulrosu.ro Salutare, sunt actionarul unic si admin al unui SRL si doresc sa infiintez un ONG (asociatie) care sa primeasca sponsorizare si de la SRL-ul afiliat pentru ... (vezi toată discuția)
Am o asociatie pe profil de educatie. Livike1956 Livike1956 Buna ziua! Am o asociatie pe profil de educatie. Ma poate sponsoriza varul meu, care are o firma? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Sponsorizare catre o institutie publica. RamonaTache RamonaTache In cazul unei sponsorizari catre o institutie publica, sponsorul poate scadea suma respectiva din impozitul pe profit datorat la stat ? Legea mentioneaza ca in ... (vezi toată discuția)