avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua! Vă rog să mă sfătuiți ce aș putea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua! Vă rog să mă sfătuiți ce aș putea face în ...

Bună ziua! Vă rog să mă sfătuiți ce aș putea face în cazul în care sunt hărțuită, calomniată și învinovățită pe nedrept de o vecină, atât eu cat și soțul meu, acestea întâmplându-se pe o rețea de socializare. Precizez că persoana și-a dat numele și adresa, cerând ajutor și sfaturi de specialitate, însă nu a amintit nimic de numele meu, felul în care ea se exprimă fiind “vecinii”. Noi locuim intr-o casă cu trei apartamente:,noi, ei și încă o persoană în vârstă și nu mai avem alți vecini, fiind singura casă de pe acea stradă. Acuzațiile sunt foarte grave și neadevărate.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:00, 28 Noiembrie 2021
Buna ziua! In primul rand ca, din ce povestiti, persoana la care faceti referire, se informeaza din cate inteleg, spuneti ca : "cerând ajutor și sfaturi de specialitate". Asa ca nu vad cum sunteti hartuita pentru ca hartuirea inseamna altceva.
Si doi, "acuzatii", la fel, acuzatii inseamna altceva si nu ceea ce povestiti ca se intampla. Astea sunt niste observatii sau barfe.

Daca chiar se va ajunge la o situatie prin care sa va fie lezata demnitatea si onoarea, da sigur exista instrumente juridice prin care sa o trageti la raspundere delictuala civila si sa obtineti si niste despagubiri, daca sunteti vipuri (si asta nu este peiorativ sau gluma), dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare simpla ! codrutz2007 codrutz2007 Buna seara ! Pot sa fiu pedepsit într-un fel anume cu un proces sau un dosar penal dacă strig la o persoana ca fura ca e un hot sau să-i scriu ca fura si ... (vezi toată discuția)
Intr-o astfel de situatuie; se poate angaja raspunderea "delictuala"??? Manole Dumitru Manole Dumitru X vecina cu Y, X este o femeie de o inalta \"provitate morala,\" Insa Y tot timpul ii aduce tot felul de insulte, ca de pilda \"ca s-a ...cu toti vecinii,\" ... (vezi toată discuția)
Deschidere proces calomnie si insulta Django Django Buna ziua ! As dori un raspuns la urmatoarea speta : In calitate de presedinte asociatie de proprietari ,la una din sedintele de bloc, un proprietar m-a ... (vezi toată discuția)