avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. Se dă următoarea speță. Autorizație ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. Se dă următoarea speță. Autorizație de construire ...

Bună seara.
Se dă următoarea speță.
Autorizație de construire dobândită in 2000. Casa construita dar fără a respecta lungimea casei din plan. E mai scurta casa cu 3 m.
Receptia construcției nu e făcută, deci nici intabulata.
Intre timp beneficiarii construcției care sunt si proprietarii au decedat. Moștenitorii acum ce trebuie sa facă? Succesiunea pe terenul si casa veche care e in picioare si dupa efectuarea succesiunii se reface planul sau un nou certificat de urbanism pt a intra in legalitate si noua construcție? Can care ar fi costurile? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:07, 28 Noiembrie 2021
Practic aveti de facut o succesiune pe o casa edificata fara autorizatie. Daca nu are receptia facuta este ca si cum nu exista, si va trebui eliberata o nou autorizatie de construire.
Totusi, verificati la primarie daca exista rol fiscal pentru acel imobil si daca s-a platit impozit. M-as mira ca in 20 de ani nu s-a platit impozit. In functie de asta, vedeti ce decizie luati. In perioada respectiva (2000-2001) s-a schimbat si legislatia in ceea ce priveste intabularea si poate va incadrati sa faceti actele cu o declaratie si cateva masuratori cadastrale.
Pentru toata treaba cautati cadastristul din sat si vedeti cum stau lucrurile, el stie multe. De aici trebuie pornit.
Costurile sunt cele care sunt, cateva milioane vechi, nu este o avere, dar totusi este vorba de o casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa autorizatie constructie expirata ile@n@ ile@n@ Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce variante am sa cumpar o casa neintabulata ,cu autorizatie de constructie expirata .Exista vreo varianta legala,ca sa o pot ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie mariaA60 mariaA60 Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea problema: vreau sa depun dosarul la cadastru pentru intabulare constructie casa iar certificatul de edificare eliberat de ... (vezi toată discuția)
Intabulare extindere casa CristianD CristianD Care sunt pasii si care sunt costurile aproximative pentru intabularea unei adaugiri la o casa veche? Ce se intampla daca expira autorizatia de constructie si ... (vezi toată discuția)