avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, am primit acasa o citatie in care sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, am primit acasa o citatie in care sunt chemata la ...

Buna ziua, am primit acasa o citatie in care sunt chemata la tribunal pt proces. Fostul sot a cerut ca instanta sa dea o hotarare in privinta dosarului medical al copilului. La inceput nu am vrut sa semnez acea foaie ca sunt deacord sa depuna actele medicale pt copil la comisia de handicap, din motive care le stiu doar eu cum va cheltuii acesti banii pe urma copiluli. Cum spuneam el ma dat in tribunal, si initial m-am bucurat ca a deschis el procesul pt ca ... Dar am inteles ca pt alte cauze tr sa deschid eu peocesul. In fine, am aflat ca voi pierde in instanta pt ca e un drept al copilului iar eu nu prea am probe sa demonstrez cum va cheltuii fostul banii copilului.
Intrebarea mea e urmatoarea: cum sa procedez ca sa nu trebuiasca sa platesc si cheltuielile de judecata pe care acesta le-a solicitat, daca sunt deacord cu cerea lui. Mentionez ca primul termen e pe 10.12.21 multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: mirela 20 , utilizator 10:25, 3 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obiectul actiunii se refera la suplinirea consimtamantului dumneavoastra intrucat refuzati sa va exprimati acordul in forma ceruta de lege pentru depunerea dosarului medical al minorului si obtinerea gradului de handicap.
Ideal ar fi sa va exprimati acordul sub forma declaratiei autentice intocmita in fata notarului si sa o predati fostului sot inainte de primul termen de judecata. In acest fel evitati ca instanta sa se mai pronunte in sensul solicitarilor reclamantului,
Daca nu ati depus intampinare sau ati cerut deja respingerea actiunii, pana la primul termen de judecata sau chiar la acel termen, se poate inainta instantei copie dupa declaratia autentica ce confirma acordul dumneavoastra, astfel actiunea putand fi respinsa ori puteti formula in scris sau oral cerere de achiesare la solicitarile reclamantului ( adica sa se consemneze faptul ca sunteti de acord cu cererile actiunii) si datorita acestei achiesari instanta sa respinga capatul din actiune cu privire la obligarea dumneavoastra la plata cheltuielilor de judecata.
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2021
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Bună ziua,

Puteți formula o întâmpinare sau o cerere simplă, în care menționați că sunteți de acord cu admiterea acțiunii. În cuprinsul aceleași cereri, solicitați exonerarea de la plata cheltuielilor, în temeiul art. 454 din Codul de Procedură Civilă, care statuează că „Pârâtul care a recunoscut, la primul termen de judecată la care părţile sunt legal citate, pretenţiile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecată, cu excepţia cazului în care, prealabil pornirii procesului, a fost pus în întârziere de către reclamant sau se afla de drept în întârziere. Dispoziţiile art. 1.522 alin. (5) din Codul civil rămân aplicabile.”. Este, însă, la fel de posibil, ca cererea dvs. să fie respinsă, dacă acesta face dovada că v-a solicitat să semnați și v-a pus în întârziere sub acest aspect.

Cu stimă, av. Hulea Ionuț-Marius
Multumesc frumos

Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor CMC17 CMC17 Buna ziua, Sotul meu a depus un dosar in instanta pt desfacerea casatoriei. De la data depunerii dosarului privind divortul, acesta nu s-a mai interesat ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare cu clauza de intretinere - acord anulare Liviu L. Liviu L. Buna ziua, am si eu o intrebare ; am un unchi care mi-a facut mie si sotiei act de vinzare cumparare cu intretinere dupa un timp cam 1 luna , unchiul meu a ... (vezi toată discuția)
Admitere divort, respingere cheltuieli de judecata Corina Capotã Corina Capotã Speta: Reclamantul introduce cerere de divort din culpa exclusiva, ea nu depune intampinare. El a preluat numele dobandit prin casatorie si solicita pastrarea ... (vezi toată discuția)