avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... CONTESTATIE AMENDA! Bună ziua! Va rog sa ma ajutați ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

CONTESTATIE AMENDA! Bună ziua! Va rog sa ma ajutați în speța de mai jos. Soțul ...

Bună ziua!
Va rog sa ma ajutați în speța de mai jos.
Soțul meu a luat o amenda în luna decembrie 2020.
În decursul anului 2021 ne-am interesat permanent la Primărie cu privire la aceasta, de fiecare data am primit același raspuns: nu apare nicio amenda.
În decursul anului 2021 am plătit taxele și impozitele la primărie, am scos în jur de 5-6 certificate fiscale, iar pe toate reiese ca nu avem nicio datorie către Primărie. Azi am primit o somație în care suntem obligați sa plătim suma de 2200 lei urmând ca în 15 zile sa fim executați silit. Amenda era în valoare de 900 lei. Cum putem depune o contestație? Și ce șanse de reușită avem.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 17:02, 2 Decembrie 2021
Procesul-verbal contravențional vi s-a predat în decembrie când a luat soțul amenda?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procesul verbal de constatare și sancționare a contravenției poate fi contestat în termen de 15 zile de la comunicare (fie înmânare pe loc, fie comunicare prin poștă - data de pe stampila de pe plic) Orice contestație în afara acestor termene va fi respinsă ca tardivă. Nu contează când a luat primăria amenda în debit, contează când i-a fost comunicată amenda soțului dvs.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2021
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita amenda rovineta Brokeru22 Brokeru22 Am primit la fostul domiciliu ( unde locuieste mama) o executare silita(somatie) pentru o amenda la rovineta din anul 2012. Amenda a fost aplicata in data de ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta silepop silepop Bună ziua. Eu am locuit până în 2015 într-un apartament apoi mi-am cumpărat o casă, păstrând apartamentul în care actualmente locuiește un chiriaș. ... (vezi toată discuția)
Coruptie sau prostie? LiviuCotfas LiviuCotfas In 25.01.2016 am primit de la fisc copia procesului-verbal fals intocmit de agentul de politie pe 15.06.2015, semnat de 3 ori in locul asa-zisului ... (vezi toată discuția)