avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident rutier

Buna seara! am o masina inmatriculata in Anglia si intr-o seara am derapat pe gheata si am avariat usor ,intr-o parcare, 2 masini parcate regulamentar. Eram baut, a venit politia, am suflat in echilotest, mi s-au luat si probe biologice. Mi s-a intocmit dosar penal, mi-au luat permisul, etc.
Asigurarea imi era expirata. M-am inteles cu oamenii sa le fac masinile pe cale amiabila, fara asigurare. Am recunoscut ca sunt vinovat si ca sunt de acord sa le fac masinile, insa dupa posibilitatile mele financiare. Mentionez ca sunt student si ca nu am nici un venit.
Problema este ca posesorul uneia din masini vrea masina facuta la reprezentanta unde pagubele au fost estimate la 15000 ron. Mi se pare o aberatie totala, tinand cont ca e vorba de o tripla crapata, bara de pe spate crapata si hayonul indoit, si inca niste zgarieturi pe o aripa din spate. M-am interesat si la alte service-uri auto unde au estimat costurile reparatiilor la aprox 9000 ron cu piese noi, originale. Iar de la dezmembrari ar ajunge mult mai putin.
Domnul cu masina respectiva nu este de acord sa i-o fac in alta parte. Are acest drept?
Daca ma da in judecata, are vreo relevanta factul ca eram baut, sau se judeca pur si simplu din punct de vedere material?
Si daca acesta castiga procesul, si sunt constient ca se va intampla acest lucru, ce pot pati? Primesc executare silita sau sunt si alte variante? Singurul bun pe care il posez pe numele meu este masina, care nu valoreaza mai mult de 1000 euro
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:56, 11 Ianuarie 2010
Dv.urmeaza sa fiti cecetat si apoi,probabil,judecat pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice,conform art.79 al.1 din c.rut.,fapta sanctionabila cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani.
Pe latura civila a procesului penal,urmeaza sa fiti obligat la plata despagubirilor civile catre conducatorii auto ale caror masini le-ati avariat.
Partile civile ,trebuie sa faca dovada cuantumului despagubirilor solicitate,cu acte,martori,expertize de evaluare a pagubelor.
Va sfatuiesc sa va angajati avocat pentru a va sustine cauza pe latura penala,in obtinerea unei pedepse cu suspendarea executarii ,dar si pe latura civila pentru a micsora cat mai mult cunatumul despagubirilor catre partile civile si eventual catre asiguratorii lor.
Pana la executare mai este destul si va sfatuiesc ca pana atunci sa va faceti cele mai bune aparari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de dauna carpatica manuela78 manuela78 Afara era polei, ningea, viscolea si eu ma deplasam incet cu microbuzul de transport persoane regulamentar pe banda mea de mers. O masina care venea din fata a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu decesul victimei lentzius lentzius Salutare. Am si eu cateva intrebari, dar inainte va prezint cazul: In 2006 fratele meu a fost victima unui accident auto. A fost accidentat pe trecerea de ... (vezi toată discuția)
Data in judecata de firma de asigurari luisa_tecuceanu luisa_tecuceanu buna seara!este prima oara cand primesc o Citatie si sa recunosc, m-am speriat destul de tare, in data de 30.04.2009 ,data la care, culmea imi expirase ... (vezi toată discuția)