avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa in evidenta primăriei dar terenul curții nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa in evidenta primăriei dar terenul curții nu este in evidenta


Buna ziua! Am si eu o problemă. Bunica mea ar vrea sa-mi treaca pe numele meu casa cu terenul curții, însă există o problemă. Casa a fost cumpărată acum multi ani si este trecută pe numele bunicului meu decedat, la momentul cumpărării a fost făcută doar o chitanță de mână (chitanță numai este găsită în momentul actual) casa apare in evidenta primăriei, însă terenul apare inexistent. Cum se poate proceda pentru a nu deschide foarte multe taxe si pentru a-mi putea trece pe numele meu, bunica, casa împreună cu terenul. Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2021
Maria Valentina, utilizator
Bună ziua.

Problema dvs. are o singură rezolvare, respectiv introducerea unei acțiuni în instanță, având ca obiect „uzucapiune”, din moment ce bunicul dvs. nu este proprietar. Din păcate, această acțiune necesită atât timp, cât și resurse financiare, întrucât existența unui proces implică și achitarea unor taxe de timbru, iar dacă demersurile le efectuați cu ajutorul unui avocat, acesta vă va solicita achitarea unui onorariu.

Vă sfătuiesc să vă adresați unui avocat, care să vă îndrume și să vă ofere sprijin în demersul dvs., pentru o rezolvare favorabilă a situației.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire teren aferent constructie toderiuc.nadia toderiuc.nadia casa cumparata in 1983, prin contract de vanzare-cumarare. terenul aferent constructiei de 250 mp trecut in proprietatea statului. Nu am facut cerere de ... (vezi toată discuția)
Lipsa titlu proprietate ,doar o foaie făcută de mana Snqm31 Snqm31 Bună ziua, ma numesc Zaharia Marius sunt din județul Teleorman comuna Siliștea Gumești și am și eu o problemă. Bunicul meu împreună cu tata au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am certificat de mostenitor pe casa si terenul curtii ... mioara@cdssistemi.it mioara@cdssistemi.it Buna ziua, Am certificat de mostenitor pe casa si terenul curtii din 2007. In 2022 am deciz sa fac intabularea, sa trec in Cartea Funciara tot. La ... (vezi toată discuția)