avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Am absolvit Facultatea de Automatica si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Am absolvit Facultatea de Automatica si Calculatoare ...

Buna ziua. Am absolvit Facultatea de Automatica si Calculatoare in 2015 fara a-mi sustine examenul de licienta. Recent mi-am schimbat locul de munca si am prezentat la dosar adeverita pentru finalizarea studiilor fara diploma + foaie matricola . Licienta urmeaza sa o sustin in februarie. Sunt scutita de impozit sau nu? Am fost angajat cu cod COR- 251202.
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2021
Ieeara, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:14, 30 Noiembrie 2021
Scutirea se aplica în anumite situații.

Ce condiţii trebuie să îndeplinească IT-iştii pentru a beneficia de scutirea de impozitul pe venit
[ link extern ]
Practic nu imi dau seama din acel articol daca sunt scutita de impozit sau nu:

1. Codul COR trecut in CIM este 251202
2. Firma este inregistrata cu un COD CAEN care poate beneficia de scutirea de impozit
3. Am dus copie dupa diploma bacalaureat + atestat profesional + adeverinta de finalizare a ciclului I de studii universitare de licenţă dar fara examenul de licienta sustinut ( adeverinta a fost eliberata acum o luna - desi am finalizat studiile in 2015 ).
4. Foaie matricola pentru finalizarea ciclului I de studii universitare.

Examenul urmeaza sa il sustin in februarie, dar inca nu s-au facut inscrierile.

Sunt scutita in acest caz sau nu? Unde ma pot interesa sa aflu exact? Puteam sa fiu inregistrata cu cod COR 251202(asa apar in CIM) fara licienta data dar cu examenele finalizate pe baza adeverintei?
Și celelalte conditii sunt îndeplinite?
Toate condițiile sunt îndeplinite doar ca nu mi-am dat încă examenul de licienta( urmeaza sa îl susțin in Februarie ). Am terminat in 2015 dar abia anul acesta mi-am făcut cerere pentru eliberarea adeverinței de finalizare studii fără examenul de licienta + foaie matricolă, automat nu am cum sa am diploma de susținerea examenului de licienta sau sa apar ca și cum as fi studenta. Sunt scutita in condițiile aceasta?

Mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Și celelalte conditii sunt îndeplinite?

În opinia mea, da ...v-ati incadra la "detin o diploma de bacalaureat si urmeaza cursurile unei institutii de invatamant superior acreditate si presteaza efectiv una dintre activitatile prevazute in anexa".

Alte discuții în legătură

Scutire impozit programator fara diploma licenta Qzzz Qzzz Buna ziua, Va prezint următoarea speță: Angajat cor 251202 - programator, fara studii superioare finalizate. Compania se încadrează în toate ... (vezi toată discuția)
Reducere impozit pe salariu - angajat it ContSters199599 ContSters199599 Buna ziua, In ce conditii un angajat poate beneficia de reducerea de impozit pe salariu ? Un subinginer de colegiu in profilul electric, specializarea ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe venit absolvent fara licenta adryanmh adryanmh Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca din pct de vedere legal sunt eligibil pt scutirea de impozit prin noua lege. Mentionez ca am absolvit facultatea de ... (vezi toată discuția)