avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Conventie civila de prestari servicii P.F.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Conventie civila de prestari servicii P.F.

Buna seara! Urmeaza sa nasc in iunie 2010 si am ceva dificultati in ceea ce priveste beneficierea de ICC. Nu reusesc sa cumulez cele 12 luni necesare ptr. indemnizatie si de aceea, m-am gandit sa-mi completez perioada lipsa iunie2009-august 2009 cu o CCPS. Mentionez ca nu am lucrat niciodata si am absolvit fac. in luna iulie, deci pana atunci am fost studenta .
Doresc sa inchei conventia cu o asociatie de locatari, insa ptr. perioada mai sus mentionata ce obligatii ar fi de ambele parti?
1) din cate am observat parerile sunt impartite, in cele din urma, TREBUIE SA PREZENTAM conventia la finante sau nu?
2)pot opta pt. varianta de stipulare in conventie a impozitarii, direct cu 16%? si conf. carui art. din C.F.
3)pt. cazul meu este suficient ca asociatia sa duca pana pe 25 ian.2010 fisa fiscala si sa ma treaca doar acolo? daca nu va rog detaliati ce mai este necesar.
4)eu ca prestator, pers. fiz., ce obligatii am , ptr. eventuale declaratii?
Evident ca-mi doresc o varianta cat mai facila de solutionare a problemei expuse, fara prea multe implicatii, mai ales ca doresc "acoperirea" unei perioade deja trecute.
Va rog sa ma indrumati in acest sens si va multumesc!:)

Cel mai recent răspuns: Andreia Corina , utilizator 01:46, 23 Ianuarie 2010
Am aflat raspunsurile corecte de la o persoana binevoitoare care lucreaza la finante. Ma deranjez sa le postez deoarece, cu siguranta sunt persoane cu o situatie cel putin similara cu a mea.
1) nu se prez. conv. la finante, ea ramane la cele 2 parti doar
2)da, impoz. este platit de asociatie k impoz, pa salarii
3) da
4)niciuna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului putineanu putineanu Buna ziua , venirea pe lume a unui copil ar trebui sa fie un lucru extraordinar , numai ca eu si prietena mea (viitoare sotie ) am intampinat problema, si ... (vezi toată discuția)
Conventiew civila? Monica H. Monica H. se mai poate incheia conventia civila de prestari servicii?? (vezi toată discuția)
Venituri luate in calcul pentru indemnizatia de crestere si ingrijire copil oanaj oanaj Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu calculul indemnizatiei de crestere si ingrijire a copilului: sunt insarcinata, am sa nasc in luna aprilie 2010. Sunt ... (vezi toată discuția)