Buna seara! Urmeaza sa nasc in iunie 2010 si am ceva dificultati in ceea ce priveste beneficierea de ICC. Nu reusesc sa cumulez cele 12 luni necesare ptr. indemnizatie si de aceea, m-am gandit sa-mi completez perioada lipsa iunie2009-august 2009 cu o CCPS. Mentionez ca nu am lucrat niciodata si am absolvit fac. in luna iulie, deci pana atunci am fost studenta .
Doresc sa inchei conventia cu o asociatie de locatari, insa ptr. perioada mai sus mentionata ce obligatii ar fi de ambele parti?
1) din cate am observat parerile sunt impartite, in cele din urma, TREBUIE SA PREZENTAM conventia la finante sau nu?
2)pot opta pt. varianta de stipulare in conventie a impozitarii, direct cu 16%? si conf. carui art. din C.F.
3)pt. cazul meu este suficient ca asociatia sa duca pana pe 25 ian.2010 fisa fiscala si sa ma treaca doar acolo? daca nu va rog detaliati ce mai este necesar.
4)eu ca prestator, pers. fiz., ce obligatii am , ptr. eventuale declaratii?
Evident ca-mi doresc o varianta cat mai facila de solutionare a problemei expuse, fara prea multe implicatii, mai ales ca doresc "acoperirea" unei perioade deja trecute.
Va rog sa ma indrumati in acest sens si va multumesc!:)
Am aflat raspunsurile corecte de la o persoana binevoitoare care lucreaza la finante. Ma deranjez sa le postez deoarece, cu siguranta sunt persoane cu o situatie cel putin similara cu a mea.
1) nu se prez. conv. la finante, ea ramane la cele 2 parti doar
2)da, impoz. este platit de asociatie k impoz, pa salarii
3) da
4)niciuna
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.