avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contabilul refuza sa imi predea documentele contabile
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contabilul refuza sa imi predea documentele contabile

Buna ziua, contabilul unui SRL refuza sa predea balanțele de verificare, balanțe terțe, bilanțurile aferente ult 3 ani. Pana sa acționez in instanța, vreau sa il notific in scris sa acționeze la predarea documentelor contabile, semnat de administratorul si asociații societății. Ajutați-ma, va rog, cum sa se desfășoare aceasta notificare si ce puncte din codul fiscal ar trebui sa precizez.
Menționez ca contractul intre societate si contabil, nu este incheiat, relatia s-a degradat fara sa stiu motive iar lipsa comunicării a intervenit intre noi.
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2021
Anca Pann, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anca Pann , utilizator 18:04, 8 Decembrie 2021
Buna ziua,

Trimiteti o notificare, prin avocat, cu mentiunea ca , in cazul in care aceasta nu preda actele contabile, va veti adresa instantei de judecata, solicitand cheltuieli de judecata, reprezentate de onorariul de avocat, taxa judiciara de timbru, precum si daune -interese, pentru prejudiciul cauzat.
Multumesc mult! Am sperat sa nu ajung pana acolo ptr ca e un procedeu care poate dura si 3 ani, am reusit sa rezolvam amiabil,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pentru prestări de servicii încheiat intre parti - valoare juridica stanescu2 stanescu2 Avem un contract pentru prestări de servicii încheiat intre parti pentru executarea unor lucrări de construcții. Cum putem sa acționăm legal contra ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract de furnizare a echipamentelor de producere peleti. Doru a Doru a Buna ziua.Am facut un contract de furnizare a echipamentelor de producere peleti.Persona cu care am incheiat contractul nu la respectat fiind nevoit sa merg la ... (vezi toată discuția)
Contract prestare servicii pf/pj nerespectat Detesan Claudia Detesan Claudia Buna ziua. Am o intrebare cu privire la o situatie destul de neplacuta in sensul ca am contractat o firma pt renovarea unei bai iar reprezentantilor sau cel ... (vezi toată discuția)