avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua! Mi-a venit o adresa in care mi se comunica ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua! Mi-a venit o adresa in care mi se comunica ca sub ...

Buna ziua!
Mi-a venit o adresa in care mi se comunica ca sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depunde probe si invoca exceptii, am obligatia de a depune intampinare. Este vorba de o speta in care un debitor X datoreaza firmei o creanta, acesta a intrat in insolventa, a cerut prelungirea termenului de reorganizare, instanta a refuzat dupa ce i-a prelungit de 2 ori cu 30 zile. Debitorul X a facut apel hotararii, iar noua ne-a venit sa depunem intampinare. Intrebarea este daca nu depun intampinare pierd dreptul de a pretinde creanta de la acel debitor sau doar nu mai am dreptul de a depune probe si exceptii?
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 11:53, 3 Decembrie 2021
Nu se pierde dreptul pretins ci dreptul de a mai propune probe in cauza si de a invoca exceptii in calea de atac ( in afara de cele de ordine publica). Cauza se va judeca pe baza motivelor de apel formulate de debitor si in cazul in care dumneavoastra nu formulati intampinare, pe baza sustinerilor actiunii de la fond. Totusi, unele instante pot aprecia ca nedepunerea intampinarii poate reprezenta in anumite cazuri o recunoastere a celor invocate de partea adversa.
Intampinarea, chiar si simplist formulata, reprezinta opozitia la solicitarile partii adverse. Recomandat ar fi sa depuneti intampinare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire ContSters183043 ContSters183043 Cum pot sa interpretez favorabil intr-un proces nedepunerea intampinarii si neprezentarea la proces a partii adverse (paratul) in proces comercial? (vezi toată discuția)
Nu ești decăzut din drepturi daca nu ai depus intimpinarea pina la primul termen de judecată? mimi56_manolescu mimi56_manolescu Este legal ca instanța sa aprobe un alt termen daca la primul termen nu ai depus intimpinare?paratul a avut timp din 16 Iunie cind am depus eu acțiunea in ... (vezi toată discuția)
Noul cpc - raspuns la intampinare Marian_sq Marian_sq buna seara, incerc sa formulez un raspuns la intampinare pentru o ,,mica\'\'amenda de la ITM de 15.000(ce mai este ,,mia\'\' pentru institutii) si nu-mi ... (vezi toată discuția)