avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara , as vrea sa infiintez o livada de nuci , ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara , as vrea sa infiintez o livada de nuci , as vrea ...

Buna seara , as vrea sa infiintez o livada de nuci , as vrea sa stiu care este distanta minima fata de hotarul cu vecinii? eu am vazut pe net art 613, dar am un vecin care cica ar fi fost la primarie si cei de acolo iar fi spus ca distanta minima este 10 metri .
As fi recunoscator daca ma poate lamuri cineva .
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:39, 5 Decembrie 2021
Cod civil
Art.613
(1) În lipsa unor dispoziţii cuprinse în lege, regulamentul de urbanism sau a obiceiului locului, arborii trebuie sădiţi la o distanţă de cel puţin 2 metri de linia de hotar, cu excepţia acelora mai mici de 2 metri, a plantaţiilor şi a gardurilor vii.
Buna seara, va multumesc pentru raspuns , primaria ar putea da o asfel de lege ? Adica sa fie cum zice vecinu cu cei 10 metri , cum pot verifica acea lege daca este doar pe plan local ?
Întrebați la Primarie.
Buna seara, o sa merg sa intreb , dar nu am mare incredere in ce spun cei de la primarie ,acea lege daca e data pe plan local , ar trebuii sa fie inscrisa undeva , ar trebuii sa apara undeva , ca se practica la primarii sa ti se dea informatii eronate pentru a avantaja pe altii in defavoarea altora .poate sunt eu paranoic .
Va multumesc inca odata .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca va duceti, o sa va poata indica un act normativ, nu va va zice asa, din cap.
Iar treaba cu 10m e o absurditate, in ideea ca nucul are radacina pivotanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot salva pomii din curte? Andreiab Andreiab In curtea mea exista un nuc de 60 de ani si 2 brazi de 50 de ani, amplasati aproape de linia de hotar. Pe terenul vecin a fost construita o casa in 2013. ... (vezi toată discuția)
Exista vreo lege sa nu imi permita sa pun copacul la mai putin de 1m de gard cu vecinu ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua , Am la tara o casa veche , unde am cativa copaci fix langa gardul cu un vecin . Am discutat cu el care dorea sa ma convinga sa tai copacii aceia ... (vezi toată discuția)
Distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor vasilica52 vasilica52 Va rog sa-mi spuneti care este distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor si care este baza legala. Doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)