Salut, in urma cu un an cautam apartament si am apelat la mai multe agentii, care ma duceau mai toate pe la aceleasi apartamente.Chestia e ca am vazut un apartament cu 2 agentii, la doua saptamani distanta una de cealanta. Eu unul am si pierdut sirul apartamentelor si cu cine le-am vazut. In cele din urma am cumparat cu un agent un apartament, mi-a placut cum vorbeste omul si cat de implicat a fost, i-am platit comisionul ca in contract totul s-a rezolvat si acum sunt la casa mea. Cu vre-o 3 zile in urma(la 6 luni dupa semnarea contractului vanzare-cumparare) primesc un telefon de la o alta agentie, ca am luat apartament-ul si nu le-am platit comision. Sunt "amenintat" ca daca nu rezolvam pe cale amiabila o sa fiu pus la mult mai multe cheltuieli," judecata , taxa de timbru , taxa intarzieri". Intrebarea mea este, ce se poate intampla daca nu le platesc acest comision(in jur de 2000 euro),comision, pe care l-am mai platit catre agentia cu care am luat apartament-ul?
Citiți contractul cu ei,dacă îl mai aveți pt că e posibil ca penalitățile să fie mai mari decât vă așteptați.Nu e normal să nu mai știți cu cine și ce ați semnat.Ei urmăresc dacă se vând apartamentele prezentate și cine le cumpara.
Agentiile au obraznicia sa ceara vanzatorilor sa faca contracte cu ei, chiar daca li se spune ca au mai facut si cu alta agentie.
Asa se ajunge ca toti sa va prezinte aceleasi apartamente.
Aratati-le (in copie) ca ati cumparat printr-o agentie concurenta. Nu e vina dumneavoastra ca ei isi fura clientii.