avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credite ipotecare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credite ipotecare

Buna seara. Stie cineva daca bancile care acorda credite ipotecare pun conditia ca imobilul ce urmeaza sa fie achizitionat sa nu fie mai vechi de 1950? Incerc sa vand o casa construita in 1910 si renovata ulterior, cumparatorul mi-a spus ca vrea sa o achizitioneze prin credit ipotecar, eu am zis ok, apoi el a zis ca banca nu i-a acordat creditul din cauza vechimii casei si mi-a propus sa scad din pret. Initial am fost de acord fiindca l-am crezut si am considerat ca din cauza acestei conditii impuse de banci o sa imi fie greu sa vand casa. Mai apoi insa m-am uitat pe listele de conditii publicate de banci si nu am gasit nicaieri vreo restrictie legata de vechimea imobilului, apoi am sunat la mai multe banci ca sa cer detalii. Cateva mi-au spus ca nu e adevarat, vechimea cladirii nu conteaza, iar altele mi-au spus sa vorbesc direct la sucursala.
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2021
Minitauru, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:55, 4 Decembrie 2021
nu este o conditie. Oricum ar fi fost evaluat de banca si i-ar fi dat dupa cat ar valora. Poate despre asta a fost vb.
Asa m-am gandit si eu: trebuie sa vina un evaluator sa evalueze casa, iar suma acordata depinde de evaluare. Casa are si teren, deci chiar si presupunand ca e o ruina (ceea ce nu e), macar terenul valoreaza ceva si se poate vinde in caz ca creditorul nu isi achita ratele la banca.
Multumesc pt. raspuns, imi dau seama ca nu e o speta juridica pr.-zisa, insa am vrut sa verific cu dvs daca exista o astfel de cutuma printre banci. Banuiesc ca cumparatorul a vrut sa ma faca sa scad pretul pe calea asta nu tocmai ok. Sunt incadrabile la inselaciune "manevre" de genul asta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2021
Minitauru, utilizator
Sunt incadrabile la inselaciune "manevre" de genul asta?

nu, in primul rand pt ca nu exista vreo dovada ca nu asa i s-ar fi zis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare extindere casa ipotecata Dete Dete Buna ziua, Am o problema destul de delicata. Am obtinut un credit ipotecar de la banca si am ipotecat cu o casa veche (doua camere) si terenul aferent.Am ... (vezi toată discuția)
Licitatie imobiliara laur01 laur01 Buna seara , as vreau sa ma ajutati si pe mine intr-o problema de procedura de licitatie imobiliara.Daca este scos un teren la vinzare cu un pret care este ... (vezi toată discuția)
Cerere credit respinsa adinutza23 adinutza23 Buna ziua! Lucrez in Italia si am solicitat un credit \"Prima casa\" la o anumita banca. Am pus la dispozitia bancii toate documentele necesare exact cum au ... (vezi toată discuția)