In baza prevederilor art.230 din legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala , ANAF, ma poate executa silit din patrimoniul personal , pentru datorii pe care le-am acumulut pe Interprinderea Individuala , avuta acum multi ani in urma ?
In ce conditii ma poate executa din patrimoniul personal , avand in vedere ca in acest moment sunt la pensie , avand o pensie modica de 800 ron/luna si detin un imobil pe numele meu ?
Avand in vedere ca exista un venit,in acest caz pensia ,pentru care sunt de acord sa se popreasca s-ar putea sa ma trezesc si cu executare pe imobil ?
Fac mentiunea ca datoriile acumulate sunt de 150.000lei .
În primul rând, ar trebui să ne spuneți când au venit actele de executare. În raport de acest aspect, putem să observăm dacă mai sunteți în termen de a formula contestație la executare.
În al doilea rând, trebuie lămurită sintagma „acum mulți ani în urmă”. Dacă sunt datorii de mai mult de 5 ani și nu s-a dispus niciun act de executare timp de 5 ani, există și posibilitatea de a solicita, prin contestație la executare, prescrierea dreptului de a cere executarea silită.
Din păcate, pentru orice datorie mai mare de 10.000 lei, nu există impedimente în a vă executa siilit și pe imobilele pe care le dețineți.
Ar fi indicat, în situația dvs., să discutați cu un avocat, pentru a vedea dacă aveți posibilitatea de a contesta executarea silită, cu câștig de cauză..
Buna ziua
Bunicutza
In 2005 am avut o linie de credit de la banca românească în valoare de 3000 lei.....in anul 2010 pe baza unei sentințe judecătorești sa dispus ... (vezi toată discuția)