avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Raspundere solitara la executare silita ,ANAF !
Discuție deschisă în Executare silită

Raspundere solitara la executare silita ,ANAF !

Buna ziua ,

In baza prevederilor art.230 din legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala , ANAF, ma poate executa silit din patrimoniul personal , pentru datorii pe care le-am acumulut pe Interprinderea Individuala , avuta acum multi ani in urma ?
In ce conditii ma poate executa din patrimoniul personal , avand in vedere ca in acest moment sunt la pensie , avand o pensie modica de 800 ron/luna si detin un imobil pe numele meu ?
Avand in vedere ca exista un venit,in acest caz pensia ,pentru care sunt de acord sa se popreasca s-ar putea sa ma trezesc si cu executare pe imobil ?
Fac mentiunea ca datoriile acumulate sunt de 150.000lei .
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2021
anttonnio, utilizator
Stimate domn,

În primul rând, ar trebui să ne spuneți când au venit actele de executare. În raport de acest aspect, putem să observăm dacă mai sunteți în termen de a formula contestație la executare.
În al doilea rând, trebuie lămurită sintagma „acum mulți ani în urmă”. Dacă sunt datorii de mai mult de 5 ani și nu s-a dispus niciun act de executare timp de 5 ani, există și posibilitatea de a solicita, prin contestație la executare, prescrierea dreptului de a cere executarea silită.
Din păcate, pentru orice datorie mai mare de 10.000 lei, nu există impedimente în a vă executa siilit și pe imobilele pe care le dețineți.

Ar fi indicat, în situația dvs., să discutați cu un avocat, pentru a vedea dacă aveți posibilitatea de a contesta executarea silită, cu câștig de cauză..

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita - ce sa fac??? VictorArditti VictorArditti S-a admis incuviintarea silita si maine merg la judecatorie, nu am primit inca nici un act, doar am vazut pe portal, nici nu stiu exact despre ce e ... (vezi toată discuția)
Contestație executare silită pentru un credit luat în 2015 de la un ifn, cedat în 2017 unei firme de recuperare. ce șanse am? liviubonta liviubonta Buna ziua. Am luat un credit de la un ifn in 17.08.2015 scadent la 30 de zile, in 16.09.2015. Nu am platit nici o rata sau creditul. In 10.08.2017 creditul a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Bunicutza Bunicutza In 2005 am avut o linie de credit de la banca românească în valoare de 3000 lei.....in anul 2010 pe baza unei sentințe judecătorești sa dispus ... (vezi toată discuția)