avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Situatie santier
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Situatie santier

Situatie santier.

Situatie:
Santier 1: ansamblu 4 blocuri construite de la 0, declaratie prealabila afisata
santier 2: vis a vis de strada cu santierul 1 (alta declaratie prealabila) cu supraetajare la constructiile existente.

Beneficiarul celor doua constructi este o singura firma si este in acelasi timp si Antreprenor General pe ambele santiere. Subcontractorii sunt de asemenea in nr de x, si lucreaza pe ambele santiere aleatoriu in functie de necesitati.

sunt angajat de cateva zile la aceasta firma care este beneficiarul lucrarii precum si AG in functia de sef serviciu intern de prev si protectie. Personal nu am intalnit asemenea situatie in practica.
Trebuie sa am 4 planuri (2 generale facute de coordonatorul desemnat si 2 proprii?)
cei 2 sefi de santier desemnati au responsabilitati atat de pe un santier cat si de pe altul. (ex. supraetajare blocurile 2 si 3 si constructie 1 si 4)....adica au din ambele responsabilitati. la fel si subcontractorii..

Fizic exista un singur plan general dar facut doar pentru santierul cu blocurile in constructie, (pentru ca a fost un control de la ITM) pentru celalalt santier nu am nimic dpdv ssm.

Va rog sa mi dati un sfat legat de pasii ce trebuie urmati pentru a fi in legalitate.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:52, 6 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se respecta prevederile HG nr. 300/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, privind santierele temporarem si mobile pentru fiecare santier in parte. Trebuie sa aveti documente separate pentru fiecare santier in parte (pentru a le prezenta inspectorilor ITM), chiar daca unele documente pot sa fie aceleasi.
Persoanele care lucreaza in ambele santiere apar nominalizate in documentele ambelor santiere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ssm_proiecte reabilitari blocuri Akhenaton81 Akhenaton81 La proiectele de reabilitari blocuri de apartamente, contracte incheiate cu primaria, noi A.G. cu contract de prestari servicii fara trimitere la HG300, doar ... (vezi toată discuția)
Subcontractori santier raspunderi privind ssm ca antreprenor ... Akhenaton81 Akhenaton81 subcontractori santier raspunderi privind ssm Ca antreprenor general pot obliga subcontractorii sa si delege un responsabil ssm pe santier? (vezi toată discuția)
Responsabil ssm - itm kra kra Buna ziua, De curand m-am angajat si eu ca Responsabil SSM la o firma de consultanta care a semnat un contract cu o firma care construieste un parc eolian, ... (vezi toată discuția)