avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Am dat pe datorie alimente si nu îmi mai restituie ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Am dat pe datorie alimente si nu îmi mai restituie datoria.

Buna ziua !
Va rog daca mă puteți ajuta cu niste sfaturi ,am un magazin alimentar la tara ,problema sta in felul următor am dat pe datorie alimente că mi-a fost mila că nu aveau ce sa manance la o persoana și de 1 an de zile nu îmi mai restituie datoria ,tot m-am saturat sa o aștept de bani ,i-am trimis rasp că vreau bani ,și ea acum mă amenința că are o soră la ANAF și vine cu ANAF peste mine și să mă vadă ea cum demonstrez că are datorie.acum vreau sa va întreb dc vine ANAF ce poate sa îmi facă îmi recunosc greșeală că am fost buna cu ea și acum își bate joc de mine ,ce pot sa fac in situația asta ?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Psihosex , utilizator 00:50, 10 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
din pacate ce este dat .... dat ramane .... sa nu trimita sageti (persoane care o sa incerce sa le dati pe datorie) si cu totul si cu totul ,,ocazional '' sa vina controlul
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti o evidenta a datoriilor? Rezolvati-le contabil (scoateti bon, etc, ca sa va bata stocurile)
Mai departe, ii scoateti persoanei respective vorbe in sat. Incepeti prin a nu mai da pe datorie nimanuia "eu cu drag te-as ajuta, da' uite ce am patit cu x, am ajutat-o si acuma in loc sa imi plateasca inapoi ma ameninta cu politia si fiscul - spune si tu, treaba-i asta?". Daca chiar o sa trimita controlul (desi aia cu am un neam la anaf/politie/spita/posta/drumuri/librarie/etc se dovedeste, in marea majoritate a cazurilor, un bluf) ata ete. Da' o faceti de minen in sat, ca toti oamenii care vor sa ia pe datorie (si care presupun ca reprezinta si majoritatea universului ei) vor retine ca ei nu mai capata pe datorie din cauza doamnei.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Excelenta ideea de a spune oamenilor din sat .
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2021
anastasia28, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa speram ca nu va trimite anaful, fiti corecta si dati bon pt orice, dar ce puteti face ca sa impacati cumva si una si alta, ar fi sa dati totusi in comtinuare pe caiet - dar sa aveti si unul identic, pt orice eventualitate! - la cei ma saraci, DAR, le cereti bon de mana, "Eu Maria Ion, azi, am luat pe datorie ulei, faina si zahar de la dvs, in suma totala de 33 de lei" si semnat de mana.. asa puteti totusi povesti, si poate nu mai dati pt sume mari, si ii si ajutati pe saraci... faceti cum credeti, eu zic ca oamenii va vor aprecia, si poate de rusine, aceea va va da inapoi datoria.. in cel mai rau caz, daca vin controale abuzive, spuneti Adevarul, complet, si mergeti si la presa, la ziare mari si TV.. Succes si sanatate si dreptate!!! sarbatori fericite! ""CINE DA LA SARACI, MA IMRUMUTA PE MINE"" ISUS ( Si eu am fost furat, mintit si inselat, si va inteleg perfect, dar de aceea tot ajut in continuare..)
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2021
Psihosex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garda financiara - controale repetate popescumariaioana popescumariaioana Buna seara! Am deschis de curand un magazin . In termen de un an de zile am avut 6:(( controale de la garda financiara si la toate mi s-a spus ca domnii ... (vezi toată discuția)
If sanctionat contraventional pentru folosirea unui singur departament pe casa de marcat danrus danrus In urma unui control \\"inopinat\\" al Antifraudei, desfasurat in august 2014 in afara orelor de program la IF detinuta de mama mea(intr-un sat) acestia au ... (vezi toată discuția)
Divort prin notariat sau tribunal? ma puteti ajuta cu un sfat ... Lauraalbert Lauraalbert Divort prin notariat sau tribunal? Ma puteti ajuta cu un sfat va rog? Sunt casatorita cu sotul meu de 3 ani avem un copil impreuna dar am decis sa divortam. Nu ... (vezi toată discuția)