avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dobandirea dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dobandirea dreptului de proprietate

Cum se poate dovedi dreptul de proprietate asupra unui teren avand in vedere ca nu exista titlu de proprietate, ci transmiterea s-a facut in baza unei zdelci?Se poate apela cumva la o actiune in constatare in instanta care sa presupuna citarea celui care a facut transmiterea sau exista o alta posibilitate? multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 11:38, 12 Ianuarie 2010
daca vinzarea cumpararea s-a facut fara respectarea formei legale, adica incheierea contractului in forma autentica sau acest lucru nu a fost posibil, cazul legislatieie dinainte de 1989, puteti solicita instantei de judecata pronuntarea unei hotariri care sa tina loc de act autentic.
www.avocatnet.ro/content/for...
Linkul de mai sus va va lamuri cu siguranta asupra solutiilor pe care le aveti!
B-)
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mina mioara246 mioara246 MAMA MEA ARE UN IMOBIL DIN ANUL 1967 CUMPARAT CU CHITANTA DE MINA.NEAVAND POSIBILITATI FINANCIARE PENTRU OBTINEREA UNUI ACT DE PROPRIETATE,CE POSIBILITATI ... (vezi toată discuția)
Intabulare pamin meteaaurelia meteaaurelia In 1967 am cumparat pamint intravila, in suprafata de 0.26 ha.Intabularea s-a facut numai pe 0.08 ha deoarece proprietarii ( vechii si noii) erau membrii la ... (vezi toată discuția)
Art.845. c.civ. Vladutbarbat Vladutbarbat Va rog sa-mi explicati de ce exista doua cote :una a tertilor beneficiari , si alta a rezervatarilor ? Cum se calculeaza cotele fiecaruia daca se invoca ... (vezi toată discuția)