avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul nu vre să îmi de-a adeverinta pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul nu vre să îmi de-a adeverinta pentru dosar șomaj ...

Angajatorul nu vre să îmi de-a adeverinta pentru dosar șomaj , ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:57, 8 Decembrie 2021
Ii puteti spune ca o sa faceti plangere la ITM.
Nu intelege... adresati-va ITM
Neeliberarea de către angajator, persoanelor cărora le încetează raporturile de muncă sau de serviciu, a documentelor prevăzute de legislația în vigoare, necesare pentru certificarea stagiului de cotizare realizat în sistemul asigurărilor pentru șomaj și stabilirea dreptului la indemnizație de șomaj constituie contravenție la Legea 76/2002.

Constatarea și sancționarea contravențiilor se realizează de organele de control ale Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Inspecției Muncii, Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă și de către alte organe care, potrivit legii, au dreptul să efectueze control.

În speță puteți sesiza si AJOFM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta somaj oneageo2001 oneageo2001 Ce se poate face in cazul in care angajatorul are debite la Bugetul asigurarilor pentru somaj, refuza sa se scrie acest lucru in adeverinta, iar omul nu ... (vezi toată discuția)
Ce pot face daca angajatorul nu imi elibereaza anumite documente? NinelM NinelM Am fost angajat cu contract individual de munca din 14.08.2015 pana in data de 05.01.2018. Acum vreau sa depun dosarul pentru indemnizatia de somaj, insa ... (vezi toată discuția)
Refuz adeverinta somaj Matilda Maria Matilda Maria bună ziua! am o situatie şi anume.... un salariat a lucrat la societate iar in urma reorganizării Serv. Financiar - Contabilitate şi implicit a ... (vezi toată discuția)