Am o Intreprindere Individuala neplatitoare de TVA pentru care am obtinut un cod VIES de TVA ca sa pot presta servicii in UE. Am achizitionat cateva produse necesare activitatii (in valoare de 155 Euro) de la un magazin online al unei firme din UE, cu cont bancar in Romania. Produsele au fost expediate de la depozitul firmei din Oradea.
Magazinul nu oferea posibilitatea de a introduce codul VIES, pentru a obtine o factura fara TVA, asa ca am platit factura cu TVA 19%.
Intrebarea este: daca am platit factura cu TVA inclus, mai trebuie sa depun declaratia de TVA 390 si formularul 301 pentru TVA?
Pe factura sus e doar numele firmei si adresa din Slovacia, iar in subsolul paginii sunt datele firmei, din Slovacia, cu un cod VIES de TVA de Slovacia si un cont bancar in Romania, la BCR (unde am platit). Totusi factura este calculata cu TVA 19%, iar in Slovacia TVA vad ca e 20%.
Inseamna ca v-a considerat persoana neimpozabila pentru ca nu ati dat un cod valid de TVA firmei slovace si au facturat ca o livrare locala la ei cu cota Solavaciei de 20%. Nu veti declara in 390 nefiind o achizitie intracomunitara ( produsul vine de la un depozit din Romania). Fara 301 .
Declaratia 390
andreap124
Buna ziua.
Am urmatoarea situatie...primesc factura de marfa de la filiala din Slovacia a unei firme din China, cu conditia de livrare FOB.Achit factura in ... (vezi toată discuția)