avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... venituri luate in calcul la CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

venituri luate in calcul la CCC

Buna ziua,
Sunt insarcinata urmand sa nasc la sfarsitul lui iunie.
Am o nelamurire ref. la veniturile profesionale( supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare)care se iau in calcul la CCC.
Problema mea e urmatoarea: am un automobil dat in chirie unei firme pe baza unui contract declarat la Finante.
Este adevarat ca impreuna cu adeverinta de salarizare pot depune si declaratia de venit ( pentru acel auto inchiriat)????Este aceasta chirie considerat venit ce se ia in calcul la CCC??
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 10:48, 12 Ianuarie 2010
Veniturile din chirii nu sunt incadrate in categoria veniturilor profesionale.
Art. 5. - Veniturile din salarii, din activităţi independente şi din activităţi agricole prevăzute la art. 1 alin. (3) din ordonanţa de urgenţă sunt cele definite de Codul fiscal la art. 55 alin. (1) şi (2), la art. 46 alin. (1)-(4) şi la art. 71. (Normele metodologice ale OUG 148/2005).
Prin ,,venituri profesionale’’, supuse impozitului pe venit, cfm Legii nr, 571/2003 privind Codul fical, se intelege:
- venituri din salarii,
- venituri din activitati independente,
- venituri din activitati agricole.
ok. legea 148/2005 spune asa: "(3) Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se intelege: venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege. "

insa in legea 571/2003 se precizeaza altfel :"Categoriile de venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor prezentului
titlu, sunt următoarele:
a)venituri din activităţi independente, definite conform art. 47;
b)venituri din salarii, definite conform art. 56;
c)venituri din cedarea folosinţei bunurilor, definite conform art. 65;
d)venituri din investiţii, definite conform art. 69;
e)venituri din pensii, definite conform art. 72;
f)venituri din activităţi agricole, definite conform art. 75;
g)veniturile din premii şi din jocuri de noroc, definite conform art. 79;
h)venituri din alte surse, definite conform art. 83."

Eu asa o vad toate chestia asta: atata timp cat se face referire la o lege asa cum e definita ea, ar trebui sa se ia in considerare toate aceste venituri.Nu credeti??

Daca citeati cu atentie postul meu, ati fi remarcat ca Normele metodologice nominalizeaza ce tipuri de venituri impozabile sunt luate in considerare la calculul indemnizatiei de crestere copil. Cele pe care le enumerati dvs la lit. c) (adica venituri din chirii - art 65 din Codul Fiscal) nu sunt prevazute la art.5 din Norme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 148/2005 - privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului magyari magyari Art. 12 al. 2 \"Plata indemnizaţiei prevăzute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspendă începând cu ziua următoare celei în care ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil raulmotica raulmotica Buna ziua As dori o informatie privind indemnizatia de crestere a copilului. Sotia mea este insarcinata in luna a cincea urmand ca anul viitor in luna ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului mikey33 mikey33 Asi dori sa stiu care alte venituri mai sunt luate in calcul pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.De exemplu venitul din dividente sau ... (vezi toată discuția)