avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... O rudă de-a mea, care a lucrat cu carte de muncă ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

O rudă de-a mea, care a lucrat cu carte de muncă numai doi ...

O rudă de-a mea, care a lucrat cu carte de muncă numai doi ani, singură la 66 de ani și trăiește din ajutor social de 140 de lei, are dreptul la pensie socială? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:28, 9 Decembrie 2021
Nu.
Trebuie sa indeplineasca conditia de stagiu minim de cotizare de 15 ani.
Și ea ce să facă? Să cerșească, sau să moară de foame? Pensia socială cui se aplică?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie minima tuilleries tuilleries Buna ziua. Va rog un raspuns pentru o persoana aflata intr-o situatie limita, pe care as vrea sa o ajutam cu informatii. Este vorba despre un barbat, nascut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, o persoana care are are varsta de pensionare dar nu ... Laura988 Laura988 Buna ziua, o persoana care are are varsta de pensionare dar nu are vechime suficienta pe cartea de munca, ce venit poate avea pentru a se sustine , momentan nu ... (vezi toată discuția)
Stagiul minim de cotizare incomplet-poate primi indemnizatia de 640 lei, dupa vechea si/sau dupa noua lege a pensiilor? CYBORG CYBORG Buna ziua! Un amic de-ai mei nu are stagiul minim de cotizare complet. Are 9 ani de cotizare si in 2019 face 65 de ani ,varsta de pensionare. Am cinci ... (vezi toată discuția)