avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Nu pot sa intocmesc actele de dezmembrare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Nu pot sa intocmesc actele de dezmembrare

Bună ziua,
Ce este de facut daca nu pot sa intocmesc actele necesare inceperii constructiei unei case deoarece nu pot face mai intai o dezmembrare a unui teren aflat in indiviziune?
Imobilul este cuprins in Programul National de Cadastru si Carte Funciara. Contractul firmei care a castigat licitatia cu UAT-ul este din 2015. Termenul de finalizare a lucrarilor de cadastru era 2018.
Suntem in 2021 si de doi ani de zile de la Primarie primesc tot amanari, adica de fiecare daca cand sun sunt rugat sa mai sun peste o luna, că se rezolva. Preturile materialelor de constructie au crescut foarte mult si nu stiu cui sa ma adresez in aceasta situatie.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:17, 10 Decembrie 2021
Pai, si ce va opreste sa va intabulati dvs terenul direct ca sa nu mai asteptati cadastrul sistematic?
Terenul pe care doresc sa construiesc este in indiviziune cu o altă persoană ( din afara familiei). Trebuie mai intai sa fac dezmembrarea la notar ca apoi sa obtin autorizatie de construire pe lotul (1/2) care sa fie exclusiv al meu. Nu e corect asa? Iar eu nu pot sa fac dezmembrarea ca sa devin proprietar numai pe 1/2 ( unde vreau sa construiesc).
Pai da, dar spuneti ca sunteti cumva impiedicat in acest proces, de constructi si implicit dezmembrare, de intarzierea lucrarilor de finalizare a cadastrului sistematic/gratuit/de stat.
Daca celalalt coproprietar este de acord sa dezmembreze si sa partajati imobilele rezultate astfel incat sa ramaneti fiecare proprietar exclusiv pe lotul sau, atunci puteti deja, fara sa mai asteptati finalizarea cadastrului prin Programul National de Cadastru si Carte Funciara sa intocmiti singuri cadastrul, la cerere, contracost.
Daca celalalt coproprietaar nu este de acord cu dezmembrarea si partajarea terenului, atunci nu va va ajuta nici finalizarea cadastrului sistematic.
Am incercat sa fac dezmembrarea cu bani chiar cu o persoana de specialitate de la Primarie ( i-am platit si un avans pentru aceasta lucrare) . Daca initial a zis ca nu e nicio problema dupa aceea, luna de luna, a zis sa mai astept ca urmeaza finalizarea lucrarilor prin PNNCF. Sa inteleg ca n-am gasit persoana potrivita sau e ceva
putred
acolo?
discutati situatia cu o (alta) persoana autorizata sa execute lucrari de cadastru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune drepturi. fiica mea a detinut in indiviziune o cota de ... km km Cesiune drepturi. Fiica mea a detinut in indiviziune o cota de 1/2 dintr-un imobil (constructii + teren), cealalta cota de 1/2 din imobil fiind detinuta de o ... (vezi toată discuția)
Despre dezmembrare. nickwolfy nickwolfy Buna ziua, As dori sa stiu care sunt etapele pe care trebuie sa le urmez pentru a face o dezmembrare in cazul unei mosteniri de pe urma mamei ? (vezi toată discuția)
Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)