avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am 66 ani, sunt casatorita ,iar casa e pe numele meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am 66 ani, sunt casatorita ,iar casa e pe numele meu prin mostenire. ...

Am 66 ani, sunt casatorita ,iar casa e pe numele meu prin mostenire. Doresc sa o cedez celor 2 copii ai nostri cu intretinere pentru ambii soti sau a doua varianta doar pentru mine (intretinerea);
.unul dintre copii este casatorit,cel singur e deasemenea major.
INTREBARE:Care sunt persoanele care TREBUIE SA FIE PREZENTE LA ACTIUNEA DE LA NOTAR?
Mentionez ca dintr-o ambitie nejustificata,sotul meu,desi e de acord.refuza categoric sa fie implicat ,la aceasta operatiune.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:05, 13 Decembrie 2021

Dacă soțul dorește sa fie întreținut va trebui totuși sa facă un efort și sa se deplaseze și dansul la notar.
În caz contrar, doar dvs și cei 2 copii. Cu mențiunea ca apartamentul fiind deja transmis în timpul vieții dvs, dacă decedați prima, soțul nu se va alege cu nimic.
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2021
raluk0207, utilizator
Privind dintr-o anumită perspectivă, mie mi se pare că dvs. vreți să încurcați viața tuturor (sau cel puțin viața ambilor dvs. copii) și nu știți cum...
Este libertatea dvs. să faceți ceea ce vreți să faceți. Dar știți exact ce faceți? (ați încercat să vă imaginați câteva scenarii de tipul „ce s-ar întâmpla dacă...”?)

Întreținerea poate fi constituită și în favoarea unui terț (nesemnatar al contractului). Acest aspect rezultă din dispozițiile art. 2.254 c. civ. care definesc contractul de întreținere ”(1) Prin contractul de întreţinere o parte se obligă să efectueze în folosul celeilalte părţi sau al unui anumit terţ prestaţiile necesare întreţinerii şi îngrijirii pentru o anumită durată”.
Și mai există și regulile de la stipulația pentru altul (care se vor aplica în subsidiar).

Pe scurt: dacă vreți să vă luptați în ambiții, se poate și cu și fără prezența „ambițiosului”.
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2021
romascanu, moderator
Acest contract de intretinere pot sa-l fac la orice notar? Multumesc!
Da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile copiilor din afara casatoriei gabrielapopa gabrielapopa Buna ziua, va rog sa ma consiliati in urmatoarea speta: ce drepturi au copii majori dintr-o casatorie anterioara la decesul tatalui care, la momentul ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire RalucaBokor RalucaBokor In urma decesului mamei mele eu si sora-mea avem o hotarare judecatoreasca prin care detinem impreuna imobilul si terenurile iar tata are uzufruct viager ... (vezi toată discuția)
Soțul meu are 2 copii dintr-o casatorie anterioara. dupa decesul ... cameliaagafia cameliaagafia Soul meu are 2 copii dintr-o casatorie anterioara. Dupa decesel meu acestia mostenesc si partea mea de proprietate daca eu nu am rude de gradul 1 ?????? (vezi toată discuția)