avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soțul meu are 2 copii dintr-o casatorie anterioara. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soțul meu are 2 copii dintr-o casatorie anterioara. Dupa decesul ...

Soul meu are 2 copii dintr-o casatorie anterioara. Dupa decesel meu acestia mostenesc si partea mea de proprietate daca eu nu am rude de gradul 1 ??????
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 11:31, 23 Mai 2023
Buna ziua,
Nu. După decesul dvs. vor veni la mostenire rudele dvs.pana la gradul 4.
Soțul supraviețuitor o să vă moștenească.
Dar de unde știți că veți muri înaintea soțului`?'
Împreună cu soțul supraviețuitor, care va beneficia si de habitație pe viață, o să vă mostenească si rudele dumneavoastra de pâna la gradul 4.

Soțul nu va putea fi evacuat din casă câte zile va mai trai.
Daca îi faceți testament la NOTAR va mosteni mai mult.
Ultima modificare: Luni, 22 Mai 2023
Dapix, utilizator
Sotul a decedat. Cine ma mosteneste pe mine? Eu beneficiez de habitatie pe viata, nu pot fi evacuata?
Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2023
cameliaagafia, utilizator
Dar cine este proprietarul casei în care locuiți`? Cine să vă evacuieze`?

Vă moștenește rudele de pâna la gradul 4, dacă casa este a dumneavoastră, dar puteți da casa cu contract de întreținere la NOTAR unei familii de încrede să vă îngrijească până la înmormqntare, si le va ramâne casa lor, nu vor mai avea nici un drept mostenitorii.
Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2023
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Dreptul de a ramane in apartamentul sotiei decedate victorya_21 victorya_21 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: Un prieten s-a casatorit cu o femeie care avea deja 2 copii si detinea un apartament .In urma decesului ... (vezi toată discuția)
Mostenire din donatie rina68 rina68 Buna ziua, am o prietena care a fost casatorita timp de 16 ani cu un barbat, el a decedat de curand. Nu au avut copii . Casa in care au locuit a fost o donatie ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire lucian1973 lucian1973 Buna ziua, va rog sa-mi comunicati care este dreptul la proprietate pentru sotia supravietuitoare, in situatia in care imobilul in care a locuit alaturi de ... (vezi toată discuția)