avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soțul meu are 2 copii dintr-o casatorie anterioara. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soțul meu are 2 copii dintr-o casatorie anterioara. Dupa decesul ...

Soul meu are 2 copii dintr-o casatorie anterioara. Dupa decesel meu acestia mostenesc si partea mea de proprietate daca eu nu am rude de gradul 1 ??????
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 11:31, 23 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate @Dapix , e o eroare , nici vorba de abitatie pe viata a sotului supravietuitor .Acesta are drept de abitatie - in anumite conditii - ( daca a locuit in respectiva casa la data deschiderii mostenirii , casa face parte din bunurile mostenirii , daca nu are un drept real asupra altui imobil , daca decedatul nu a dispus altfel , daca nu se recasatoreste intre timp , etc. ) pana la un eventual partaj cu ceilalti mostenitori , dar nu mai putin de un an . Practic , sotul supravietuitor e aparat un an de la deces , ragaz in care trebuie sa se pregateasca in vederea partajului cu restul .mostenitorilor . Din ce spune userul in prima postare , are dreptul la o parte din casa , deci nu este propritatea ei exclusiva .
Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2023
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a ramane in apartamentul sotiei decedate victorya_21 victorya_21 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: Un prieten s-a casatorit cu o femeie care avea deja 2 copii si detinea un apartament .In urma decesului ... (vezi toată discuția)
Mostenire din donatie rina68 rina68 Buna ziua, am o prietena care a fost casatorita timp de 16 ani cu un barbat, el a decedat de curand. Nu au avut copii . Casa in care au locuit a fost o donatie ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire lucian1973 lucian1973 Buna ziua, va rog sa-mi comunicati care este dreptul la proprietate pentru sotia supravietuitoare, in situatia in care imobilul in care a locuit alaturi de ... (vezi toată discuția)