Soul meu are 2 copii dintr-o casatorie anterioara. Dupa decesel meu acestia mostenesc si partea mea de proprietate daca eu nu am rude de gradul 1 ??????
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimate @Dapix , e o eroare , nici vorba de abitatie pe viata a sotului supravietuitor .Acesta are drept de abitatie - in anumite conditii - ( daca a locuit in respectiva casa la data deschiderii mostenirii , casa face parte din bunurile mostenirii , daca nu are un drept real asupra altui imobil , daca decedatul nu a dispus altfel , daca nu se recasatoreste intre timp , etc. ) pana la un eventual partaj cu ceilalti mostenitori , dar nu mai putin de un an . Practic , sotul supravietuitor e aparat un an de la deces , ragaz in care trebuie sa se pregateasca in vederea partajului cu restul .mostenitorilor . Din ce spune userul in prima postare , are dreptul la o parte din casa , deci nu este propritatea ei exclusiva .
Mostenire din donatie
rina68
Buna ziua, am o prietena care a fost casatorita timp de 16 ani cu un barbat, el a decedat de curand. Nu au avut copii . Casa in care au locuit a fost o donatie ... (vezi toată discuția)